Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Leeuwenlaan veiliger

's-Graveland, 19 januari 2005. De Leeuwenlaan wordt voor € 17.000 aangepast om hem veiliger te maken. De maximumsnelheid wordt 60 km/u en er komt een inhaalverbod. Dat stelt het college van B&W voor.

De discussie over de veiligheid op de Leeuwenlaan, van 's-Graveland naar Hilversum, loopt al heel lang. Aan de Hilversumse kant, op de 's-Gravelandseweg, zijn een paar jaar geleden enige maatregelen getroffen, na een dodelijk ongeval met een scholier. Aan de 's-Gravelandse kant hebben bewoners van het appartementencomplex De Wilgenhof, dat aan de Leeuwenlaan ligt, ook al lang eerder aangedrongen op maatregelen. In 2002 en vorig jaar september kondigde wethouder Wim Neef aan dat er maatregelen genomen zouden worden.


De Leeuwenlaan, gezien richting Hilversum.
Nu nog, na het kombord 80 km/u en inhalen toegestaan.

Er is inmiddels overleg geweest met de politie en de officier van justitie over de gevaarlijke plekken op de Leeuwenlaan, de z.g. black spots.

Het college van B&W wil de maximumsnelheid op de weg terugbrengen tot 60 km/u. De wegmarkering wordt verwijderd. In plaats daarvan komen er suggestiestroken, die de weg smaller moeten doen lijken. (Zoals op de Kortenhoefsedijk.) Voorts komt er een inhaalverbod. Het college wil ook dat de bromfietsers van de weg af gaan, het fietspad op.

Het voorstel komt waarschijnlijk in de volgende commissie R&E.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht