Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Leeuwenlaan 60 km?

's-Graveland, 1 september 2004. Wethouder Wim Neef wil de maximumsnelheid op de Leeuwenlaan terugbrengen van 80 naar 50 of 60 km/u.

Tussen het eind van de bebouwde kom van Hilversum, nabij de bocht in de 's-Gravelandseweg/Leeuwenlaan, en het begin van die van 's-Graveland mag tachtig kilometer per uur worden gereden. De weg ligt buiten de bebouwde kom, waardoor er het regime van een provinciale tweebaansweg heerst.


De Leeuwenlaan gezien vanaf de Smidsbrug richting Hilversum.
Direct na de oversteek van het fietspad op de drempel,
bij de komborden, eindigt de bebouwde kom van
's-Graveland en mag 80 km/u gereden worden.

Al vele jaren wordt er gesproken over de eventuele mogelijkheden om de weg veiliger te maken en om de maximumsnelheid te verlagen. In de G&E van gisteren zei wethouder Wim Neef van verkeer dat hij opnieuw gaat bekijken of er iets aan de veiligheid van de weg gedaan kan worden. Hij wil de maximumsnelheid terugbrengen naar 50 of 60 km/u. Ook denkt hij aan een inhaalverbod op de weg. Om dat te bereiken moet echter de komgrens van 's-Graveland gewijzigd worden tot aan de bocht. Dat kan alleen als de provincie Noord-Holland daar een besluit over neemt.


. Half bewolktMatige wind19º Naar volgende bericht