Rik Jungmann

Noordbrabants Museum

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Knusse Jaren Vijftig

Wijdemeren, 28 februari 2005. Voor babyboomers en anderen die belangstelling hebben voor de knusse jaren vijftig is een bezoek aan het Noordbrabants museum een must.

Dit bericht heeft niets met Wijdemeren te maken, maar voor sommigen is het wel leuk, dus daarom maar even iets heel anders.


Van 9 februari t/m 22 mei 2005
www.noordbrabantsmuseum.nl

Als het volgende rijtje woorden en namen associaties bij u oproepen, dan zit u in de doelgroep voor de tentoonstelling die het Noordbrabants Museum organiseert.

Mobylette, Berini, Wurlitzer jukebox, Jabo vloerbedekking, Boldoot, Bruynzeel keukens, Little Richard, Kreidler, emigratie, Daffodil, A-bom, IJzeren Gordijn, BB, kolenhaard, mica ruitjes, ijsbloemen, nozems, Monopoly, wederopbouw, Tomado rekje, Brabantia broodtrommel, suikerzakjes sparen, massawoningbouw, Jetses muurplaten, belletjetrek, plusfours.

Het museum heeft een alleraardigste tentoonstelling samengesteld waar u ruimschoots de knusse spruitjesgeur uit uw jeugd kunt opsnuiven. Een huiskamer, compleet met kolenhaard, Philips radiotoestel, Perzisch tafelkleed en dressoir staat voor de toeschouwer opgesteld. Het is alsof u weer even bij uw ouders op bezoek bent. Om u heen hoort u bij voortduring: "O ja, zo eentje hadden wij ook...".

Het museum heeft laten weten dat men in de korte periode dat de tentoonstelling nu open is al meer bezoekers heeft ontvangen, dan men voor de hele periode voorzien had.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind Naar volgende bericht