Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Toch Kinderopvang NdB!

Nederhorst den Berg, 16 februari 2005. Wethouder Siemons is zeer verheugd dat de mogelijkheid van kinderopvang in Nederhorst toch behouden blijft.

Zoals bekend besloot Catalpa na een verschil van mening met de gemeente om de deuren van kinderopvang Tom Poes in Nederhorst den Berg met ingang van 1 april definitief te sluiten.

Het college is daarop op zoek gegaan naar vervangende mogelijkheden om kinderopvang in Nederhorst toch te behouden. Dat is gelukt. Gisteren besloot het college akkoord te gaan met een voorstel om een semi permanente behuizing tijdelijk neer te zetten op de huidige plek van Tom Poes. De nieuwe unit voldoet aan alle eisen ten aanzien van veiligheid (brandweer) en gezondheid (GGD).

De Boerderij

Willie Verweij van De Boerderij, de organisatie die de nieuwe kinderopvang gaat starten is erg enthousiast over de mogelijkheid om ook in Nederhorst met kinderopvang te beginnen. Nu heeft De Boerderij al een vestiging in Weesp. Nadat de huisvesting van het huidige Tom Poes op 8 april verwijderd is, hoopt Verweij er in een week in te slagen om het terrein van 1200 m2 rond de oude kinderopvang op te knappen en te verfraaien. Een week later, op 15 april hoopt zij dat de nieuwe huisvesting er staat. Zij hoopt erop dat de buurt geen bezwaar gaat maken tegen de plaatsing van het gebouwtje waarmee de plannen vertraging op zouden lopen. De achtergrond van De Boerderij is dat men boeren wil helpen met het realiseren van kinderopvang.

Informatieavond

Vanavond om 20.00 uur houdt De Boerderij een informatieavond op de locatie in Weesp voor ouders en andere belangstellenden. Voor de medewerkers van Tom Poes wordt op 18 februari een avond georganiseerd om wederzijds te bekijken of de overstap na een sollicitatie gemaakt kan worden en of de pedagogische methoden aansluiten.

Er worden samen met de gemeente vier alternatieve definitieve plekken onderzocht, waar op termijn de huisvesting gerealiseerd kan worden. In samenhang daarmee wordt uiteraard ook gekeken naar de mogelijkheden om daar de vereiste bouwvergunningen af te geven. Vanwege de snel naderende sluiting van Tom Poes was er het college echter veel aan gelegen om eerst kinderopvang in Nederhorst veilig te stellen, hetgeen gelukt is.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht