Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geen Golfbaan Loosdrecht?

Loosdrecht, 9 augustus 2005

In 2001 kwamen twee fysiotherapeuten in Loosdrecht met het idee voor een golfbaan. Het idee werd overgenomen door GMG. Die ziet er echter geen brood meer in.

In oktober 2001 begonnen de heren Geert Kaal en Harold Erdmann, twee Loosdrechtse fysiotherapeuten, grond op te kopen tussen Kerkelanden en de Oud-Loosdrechtsedijk met het doel om er een golfbaan te realiseren. Toen zij enigszins vastliepen werd in april dit jaar het initiatief overgenomen door de Golf Management Groep (GMG) uit Bussum. De GMG legt samen met de ANWB banen aan.

GMG stopt er mee

In de Gooi van vandaag meldt Simone Stevens dat de GMG het bijltje er bij neer gegooid heeft. De aankoop van de grond van alle circa zeventien verschillende eigenaren bleek een te groot obstakel. Vijfentwintig hectare kon gekocht worden. Voor een golfbaan is echter 50 tot zeventig hectare nodig. GMG gaat nu in Wijdemeren op zoek naar een andere plek met voldoende ruimte. Er zouden twaalf locaties geschikt zijn, ook qua mogelijkheden om het bestemmingsplan te wijzigen.

Men denkt dat een golfbaan in Wijdemeren op zich een goed idee is omdat de gemeente al veel te bieden heeft op het gebied van recreatie.

Kaal blijft optimistisch

De plannen voor de baan op de oorspronkelijk gedachte plek liggen weer terug bij de Stichting Golf Loosdrecht van de beide fysiotherapeuten. Kaal heeft er nog steeds vertrouwen in dat de baan er toch uiteindelijk komt. Een aantal geldschieters heeft zich al eerder bij hen aangemeld. Voor de aankoop van de dure grond is echter iemand nodig die bereid is veel geld te betalen voor de dure grond. Hij blijft optimistisch. Zodra de grote financier gevonden is, kan de baan er na twee jaar liggen, denkt hij.

Eerdere berichten

Golfbaan in Loosdrecht? 10-10-2001 Golf op lange baan 5-11-2003
Een hole verder 6-3-2004 Grondaankopen Golfbaan? 6-4-2005

De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind18º Naar volgende bericht