Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gooi- en Eemlander


Golf op lange baan

Loosdrecht, 5 november 2003. Er wordt al lang gepraat over een golfbaan in Loosdrecht. Harold Erdmann en Geert Kaal, fysiotherapeuten uit Loosdrecht, blijven doorgaan, ondanks de traagheid van de ambtelijke molens van Wijdemeren.

De Loosdrechters willen dat er een achttien holes baan wordt gerealiseerd tussen de Oud-Losdrechtsedijk en de Hilversumse wijk Kerkelanden. De heren kwamen op 10 oktober 2001 voor het eerst naar buiten met hun plannen, nadat zij al het grootste deel van de voor de golfbaan benodigde 70 hectare grond hadden opgekocht. Als een van hun motieven noemden zij toen het stoppen van het oprukken van Hilversum in het groene gebied. Naast de golfbaan willen zij ook een haventje aanleggen.

Volgens de Gooi heeft het college van B&W besloten voorlopig geen prioriteit aan de plannen te geven. Ofwel, "wij doen er even niets aan". Het besluit is mede ingegeven door het gebrek aan ambtelijke capaciteit op het gebied van ruimtelijke ordening. Dat tekort is nog sterker benadrukt door de tik op de vingers die de gemeente onlangs van het Ministerie van VROM kreeg.

In december of januari wil het tweetal hun plannen presenteren aan de gemeenteraad. Erdmann laat zich niet ontmoedigen. Het college staat volgens hem niet negatief tegenover de plannen en de provincie is voor het plan. :zegt hij. Hij denkt dat de baan er over een jaar of drie zal liggen.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...