Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

NK Palingroken op 3 september

Wijdemeren, 3 augustus 2005

Het Nederlands Kampioenschap Palingroken wordt gehouden op 3 september in Kortenhoef.

Op zaterdag 3 september a.s. vindt voor de twaalfde keer het Nederlands Kampioenschap Palingroken plaats. Dit kampioenschap is in Nederland als enige officieel erkend door de Keuringsdienst van Waren. Het is het grootste en meest professionele palingrookkampioenschap in Nederland. Dit jaar worden ca.100 palingrokers verwacht die met elkaar de strijd aangaan. De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk van het schilderachtige dorp Kortenhoef.

Kortenhoef is een meer dan duizend jaar oud veendorp (in 1156 nog Curtevenne) met een rijke visgeschiedenis. Oudere Kortenhoevers, die zeker op 3 september acte de présence zullen geven, kunnen prachtige verhalen vertellen over het palingvangen en roken in grootvaderstijd.

Wedstrijd


Oud-burgemeester Wim Kozijn vorig jaar in zijn rol als juryvoorzitter.

De wedstrijd zal rond 12.00 uur beginnen en de prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk. De jury o.l.v. Wim Kozijn, oud burgemeester van 's-Graveland, bestaat uit meesterkok Erik de Boer van het sterrenrestaurant ‘De Nederlanden' te Vreeland, Maarten Mens namens het Nederlands Visbureau te Rijswijk, Ties Hagen wethouder van Wijdemeren en enkele deskundigen.


Wethouder Ties Hagen (PvdA)

Naast de wedstrijd vindt vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk plaats en om 21.00 uur de traditionele jaarlijkse gondelvaart. Het geheel wordt feestelijk omlijst met muzikale optredens.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 19º Naar volgende bericht