Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Museumweekend Sypesteyn

Loosdrecht, 2 april 2005. Kasteel-Museum Sypesteyn doet mee met het landelijke museumweekend op 9 en 10 april met rondleidingen. Ook voor kinderen.

Persbericht

Museumweekend: Kasteel-Museum Sypesteyn en de kunst van het bewaren

Op 9 en 10 april is het landelijke museumweekend. Het thema “De kunst van het verzamelen” sluit uitstekend aan bij de verzameling die te zien is in Kasteel-Museum Sypesteyn.

Het kasteel is begin twintigste eeuw gebouwd door jonkheer C.H.C.A. Van Sypesteyn naar een ontwerp van rond 1600. Hij wilde hiermee eer betonen aan zijn familie, die op deze plek gewoond zou hebben. Een romantisch ideaal, en ook een praktisch voornemen bleek later. Het kasteel kon direct na de bouw dienst doen als onderkomen voor de grote passie van deze laatste Jonkheer van Sypesteyn namelijk als museum voor zijn verzameling oude kunst, familieportretten en kunstnijverheid. En nog steeds is de vermaarde collectie van de rasverzamelaar in Kasteel-Museum Sypesteyn te bewonderen.

Rondleidingen
Het museum is alleen met een rondleiding te bezichtigen. De eerste rondleiding start om 13.00 uur en de laatste is om 16.00 uur. Deskundige gidsen voeren de bezoekers door diverse vertrekken van het kasteel waar jonkheer Van Sypesteyn woonde en werkte. Deze zijn gevuld met kostbaar antiek waaronder schilderijen, porselein, glaswerk, meubelen, klokken en sculpturen. De wapenkamer spreekt op een heel eigen manier tot de verbeelding, net zoals de toren van het kasteel. Op eigen gelegenheid kan men door de tuin wandelen, die in deze periode op zijn mooist is met de vele stinzenplanten en de grote variëteit van bomen en heesters die blad beginnen te vormen. Een bezoek aan Kasteel-Museum Sypesteyn is een lust voor het oog voor de ware cultuur- en natuurliefhebber.

Kinderrondleiding
Speciaal voor dit weekend is er een kinderrondleiding. De kinderen worden door een deskundige leidster door het kasteel rondgeleid. Op interactieve wijze maken de kinderen kennis met de zwaarden en kruisbogen, het theeserviesje en niet te vergeten het rariteitenkabinetje, die speciaal gemaakt is om bijzondere spulletjes in te bewaren. Wellicht is het leuk om iets uit jouw eigen verzameling te laten zien en dat te vergelijken met een voorwerp van de Jonkheer?
Interesse? Kom dan zondag 10 april naar het kasteel met iets uit jouw verzameling en beleef een geweldige middag in het kasteel. De kinderrondleiding start om 13.15 uur en kost € 3,50 per kind. Reservering vooraf is gewenst, dit kan tijdens kantooruren tel.nr.: 035-5823208 of per e-mail info@Sypesteyn.nl

Openingstijden april
tuin en park: zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur
rondleidingen museum: 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Voor alle informatie: Kasteel-Museum Sypesteyn tel. 035-5823208
of bezoek de website: www.sypesteyn.nl .


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil18º Naar volgende bericht