Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Raad: lokalen Antonius tijdelijk

Wijdemeren, 5 oktober 2004. De raad wil wel meewerken aan de plaatsing van tijdelijke lokalen voor de Antoniusschool, maar zet vraagtekens bij een onderzoek naar een permanente oplossing.

Dat bleek vanavond tijdens de commissie Maatschappelijke Zaken.

Ton Burgers, voorzitter van het schoolbestuur had eerder op de avond ingesproken over de kwestie. Hij gaf aan dat het voor de school belangrijk is dat de noodlokalen dicht bij de school komen. Wel wilde hij alle medewerking geven om de overlast voor de bewoners van de appartementen boven de school te minimaliseren. Hij sprak van een zodanige groei dat zelfs een veertiende en zelfs vijftiende lokaal nodig zouden zijn op termijn.

Bij de behandeling van het agendapunt opende de VVD met de stelling dat de noodlokalen er moeten komen, maar dat er geen vervolgonderzoek moet komen naar permanente lokalen, omdat leerlingenaantallen toe- en afnemen. "Twaalf lokalen, en dat is het."

Felix Flameling (D66) sloot zich hierbij aan. Hij hekelde de prognoses op grond waarvan de school is gebouwd en ingericht. Om tomeloze groei te voorkomen pleitte hij voor een leerlingenstop. Ook de PvdA informeerde of een leerlingenstop mogelijk is.

Miep van Hattem (DBL) vond dat de verwijdering van 't Overstapje uit het gebouw en verplaatsing naar een andere locatie een goede oplossing zou zijn voor de ruimteproblemen. "Daar is wel een locatie voor te vinden".

Esther Luijer (CDA) wees erop dat de groei van de Antoniusschool geen leegloop elders heeft betekend. Ook de andere basisscholen in Kortenhoef hebben alle lokalen in gebruik. Er zal dus in iedere geval een oplossing moeten komen voor het ruimteprobleem.

Bert Nagel, de wethouder verzette zich tegen de suggestie van DBL om 't Overstapje te laten verhuizen. "Er zijn contracten getekend en die mensen hebben hun uiterste best gedaan om de boel rond te krijgen, dan kun je ze er nu niet uit zetten. Dat zou onfatsoenlijk zijn." Hij bevestigde dat alle scholen volledig bezet zijn en er dus ruimte bij moet komen. Een leerlingenstop kan wel ingesteld worden, maar niet op dit moment.

De commissie wil verder praten over dit onderwerp, want het werd geen hamerstuk.


. Half bewolktMatige wind17 Naar volgende bericht