Rik Jungmann

G&E
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Verzet tegen dure sporthal

Loosdrecht, 5 oktober 2004. Zoals te verwachten was, hebben enkele sportverenigingen ernstige bezwaren tegen de verhoging van de huur van de gemeentelijke sporthallen.

In de Gooi staat vandaag dat vier Loosdrechtse sportverenigingen, LoVoc, NILO, LBV en Apollo, vanavond de inspraak van de commissie maatschappelijke zaken gaan gebruiken om te protesteren tegen de verhoging van de huur van sporthal Eikenrode in Loosdrecht. De huur van Eikenrode stijgt in twee jaar tijd van € 12,33 per uur nu, tot € 25 in 2006. Daarmee komt de huur op het niveau van de huur van sporthal De Fuik in Kortenhoef.

De vier verenigingen denken de huur niet op te kunnen brengen, tenzij de contributies van de leden sterk verhoogd worden (30 tot 80 %). De verenigingen voorspellen dat dit niet haalbaar zal blijken te zijn, waardoor zij moeten afhaken en de gemeente met onverhuurde uren van de zaal blijft zitten. Daarmee is het beoogde effect, meer opbrengst voor de gemeente, omgekeerd in het tegenovergestelde.

De penningmeester van LBV (badminton), Wil Brugman, rekent voor dat de jaarlijkse contributie voor de leden van € 120 zal moeten stijgen naar € 190 tot € 200 per jaar. Hij voorziet dat dat bedrag, zeker voor mensen die meerdere sporten beoefenen, de nekslag zal zijn.


. Half bewolktMatige wind17º Naar volgende bericht