Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Huur Sportzalen omhoog

Wijdemeren, 28 september 2004. De zaalhuur van De Fuik in Kortenhoef en die van De Blijk (NdB) en Eikenrode (Ldr). liggen ver uit elkaar. Het college gaat de zaalhuren harmoniseren, waarbij uiteindelijk De Fuik iets duurder wordt en de andere zalen flink duurder.

Persbericht

Resultaat inspraak:
Tarieven sporthallen De Blijk en Eikenrode gefaseerd omhoog

Het college van B & W stelt de raad voor de tarieven van sporthalverhuur voor De Blijk en Eikenrode geleidelijk te verhogen over een periode van 2 jaar. Eerder stelde het college voor de tarieven per 1 januari 2005 te harmoniseren en verhogen.

In april 2004 sprak de raadscommissie Maatschappelijke Zaken over de harmonisatie en verhoging van de tarieven voor onder andere sporthallen. Deze zijn nodig omdat er onevenredig grote verschillen zijn tussen de tarieven van Sporthal De Fuik in Kortenhoef en Sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg. Bij de plannen heeft het college ook sporthal Eikenrode in Loosdrecht betrokken.

Voor het college zijn de tarieven van De Fuik het uitgangspunt. Het college heeft de raadscommissie in april toegezegd de voorstellen voor te zullen leggen aan de verenigingen. Inmiddels heeft er per sporthal een bijeenkomst plaatsgevonden met de lokale verenigingen die de sporthallen gebruiken. Daar is gebleken dat de verenigingen grote moeite hebben met de hogere tarieven. Dit is voor het college reden te kiezen voor een gefaseerde verhoging. Over twee jaar is het gemiddeld uurtarief voor sportzaal Eikenrode 25 euro en voor de sporthal De Blijk en De Fuik 47 euro voor de gehele zaal. Voor De Fuik betalen gebruikers van de hal nu al 45 euro per uur. Voor de huur van delen van de sporthal/sportzaal gaan andere tarieven gelden. Op 5 oktober bespreekt de raadscommissie Maatschappelijke Zaken het aangepaste plan van het college.


. BewolktMatige wind16º Naar volgende bericht