Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 Naar de home-page De wekelijkse nieuwsbrief Naar volgende bericht

Volvomuseum door Don Bijl geopend

Loosdrecht, 1 oktober 2004. Vanmiddag om vijf uur hadden zich flink wat genodigden verzameld om de feestelijke opening bij te wonen van het Volvomuseum aan de Zodde in Loosdrecht.


Dit is niet
Noor Kasteleijn.

Een apentrotse Ernst Kasteleijn ontving bij de deur alle bezoekers die de werkplaats in stroomden en hem feliciteerden met het heuglijke feit dat zijn grootste wens, een Volvomuseum, vandaag gerealiseerd werd.

Nadat Ernst Kasteleijn in een toespraak zelf nogmaals zijn liefde beleed voor het magische automerk Volvo en het feit dat die liefde bijna letterlijk met de paplepel was ingegoten, kwam burgemeester Don Bijl aan het woord.


Burgemeester Don Bijl

Uit zijn toespraak bleek dat Ernst Kasteleijn en hij de liefde voor Volvo delen. Sterker nog. Toen Don Bijl net burgemeester was en een bezoek bracht aan De Strook, viel zijn oog op een oude Volvo waarvan alleen kenners weten dat het iets heel bijzonders is. Toen hij in gesprek kwam met de eigenaar, bleek dat Ernst Kasteleijn te zijn, VVD raadslid in zijn eigen gemeente. Bijl haalde herinneringen op aan Volvo's waarvan er maar 50-60 gemaakt zijn, aan de Kattenrug en de Amazon. Van het laatste type had hij er ooit één gehad, maar hij kon toen het onderhoud niet langer opbrengen.


Het trotse echtpaar Kasteleijn

Na de toespraak verplaatste het gezelschap zich naar de deur van het museum, waar Don Bijl, zoals het een burgemeester betaamt, een Volvo-lint doorknipte.


Burgemeester knipt Volvo-lint!

Voor liefhebbers van oude auto's en zeker van Volvo's is een bezoek zeker de moeite waard. Er staan oude auto's, honderden modelauto's en andere Volvo attributen die een bezoek zeker waard maken.


Het museum

Adres: Zodde 4, Industrieterrein De Zodde, Oud-Loosdrecht
Open op zaterdagmiddag van 13:00 – 17:00 uur en na telefonische afspraak.
Telefoon: telefoonnrs: 035-5825570 of, 06 53957000
Email: ernst@volvomuseum.com

Website: www.volvomuseum.nl


. BewolktWindstil16º Naar volgende bericht