Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Fietsbrug over Kanaal?

's-Graveland, 4 november 2004. Er wordt nog steeds overlegd over de verlenging van het fietspad langs het Zuidereinde met een fietsbrug over het Hilversums Kanaal neer de Vreelandseweg.

De discussie over de verlenging van het fietspad loopt al vele jaren. Op 17 november 1999 meldt verkeerswethouder Wim Neef van 's-Graveland dat hij zijn uiterste best gaat doen om het fietspad te verlengen. Op 2 augustus 2001 kwam in het nieuws dat de verlenging snel zijn beslag zou krijgen. Zelfs de verdeling van de kosten en de subsidies waren al bekend. Toch gebeurde er uiteindelijk niets.


De situatie vanuit de lucht.
Midden boven de lintbebouwing van het Zuidereind.
Midden op de foto de bestaande brug over het Hilversums
Kanaal, met linksonder Intratuin. Het verlengde fietspad zou
achter de bebouwing langs naar het Kanaal moeten
lopen en daar een eigen nieuwe brug krijgen.

In juli 2002 besloten ook B&W van Wijdemeren om het fietspad te gaan verlengen. In januari van dit jaar lag er nog een compleet collegevoorstel met bedragen op tafel. In een commissievergadering van 13 mei van dit jaar werd besloten de verlenging van het fietspad af te stellen vanwege de nodige bezuinigingen. Gisteren werd eveneens besloten om in het kader van de bezuinigingen de verlenging van het fietspad maar in de ijskast te stoppen.

Toch staat er vandaag in de Gooi dat er overlegd wordt tussen Hilversum en Wijdemeren over de aanleg van de fietsbrug naast de bestaande brug over het Hilversums Kanaal. Hilversum stelt daarbij de eis dat de brug moet passen in de bestaande omgeving. Er wordt gewerkt aan subsidie van de provincie, de Dienst Landelijk Gebied en de Europese Unie. De kosten van de verlenging de de brug komen rond de 7 tot 9 ton uit. 20% van die kosten zullen gedragen moeten worden door Wijdemeren en Hilversum.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil10º Naar volgende bericht