Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Z'einde: fietspad klaar?

's-Graveland, 2 augustus 2001. De fietspaden langs Noorder- en Zuidereinde zijn een kwestie van hele lange adem. Eerst werd er jaren gesteggeld over de aanleg van het fietspad langs het Noordereinde. Ook de aanleg van het fietspad langs het Zuidereinde ging niet over rozen.

Eerst wilde het gemeentebestuur daar wel een fietspad, maar wilden de bewoners niet. Na enige jaren wilden de bewoners wel, maar wilde de gemeente niet meer. Toen na enige jaren ook de gemeente weer rijp was voor de aanleg van het fietspad en er subsidie voor beschikbaar was, kwam het er toch ondanks behoorlijke tegenwerking van sommige aanwonenden.

Maar het kwam er maar tot het Kininelaantje (bij de sportvelden). De brug over de Berensteinse vaart over en boem, ho. Vanaf dat punt moeten fietsers nog steeds een stuk over het Zuidereinde en de brug over het Hilversums Kanaal om de Vreelandseweg te bereiken.

In de Gooi- en Eemlander staat vanavond een stuk dat meldt dat het fietspad nu toch doorgetrokken zal worden als de raad ermee instemt. Omdat het pad in het fietspadenplan past is er 80% subsidie beschikbaar van het Ministerie van Landbouw (50%) en de Provincie NoordHolland (30%).

Of de geplande aansluiting van het fietspad op de Vreelandseweg via een nieuwe brug gerealiseerd zal worden, of dat de fietsers over de bestaande brug zullen moeten gaan is niet duidelijk. Het College van B&W zal dit ongetwijfeld vertellen als het plan op 8 augustus aan de Commissie Grondgebied wordt voorgelegd.

Als dit laatste stuk fietspad klaar is zal daarmee het hele traject van de Loodijk naar de Vreelandseweg fietsvriendelijk zijn. Na al die jaren een mijlpaal.


Link van de dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...