...

...


Rik Jungmann

Claartje Borren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Dansend naar de Dobber

Kortenhoef, 12 maart 2004. Deze maand wordt door de basisscholen in Kortenhoef en Ankeveen aandacht besteed aan dans. Bij de opening zal burgemeester Don Bijl een toespraak houden en de kunstvlag hijsen.

ingezonden bericht

Dansend naar de dobber

In maart krijgen alle kinderen van de basisscholen in Kortenhoef en Ankeveen hun jaarlijkse portie kunst. Deze keer koos de Interscholaire Kunstcommissie “Voorstellingsvermogen”voor het thema dans.

Voor drie leeftijdsgroepen: kleuters, groepen 3, 4, 5 en groepen 6, 7, 8 maakten verschillende theatergroepen mooie voorstellingen. Niet alleen swingend maar vol met emoties en gebeurtenissen die de specifieke leeftijdsgroep bezighouden.

Voor de kleuters danst Eva van der Zee in de enigszins filosofische voorstelling Ík, ik en ik’, “ Ik” groeit als baby via kleuter en puber naar haar eigen “ik”. Dit stuk wordt in de gymzalen van de scholen opgevoerd.

Cinema De Liefde produceerde voor de middenbouw het stuk “En ik dan”. Een verhaal van drie vrienden, waarvan de vriendschap behoorlijk op de proef wordt gesteld. Diverse dansvormen geven de sterke emoties weer en dit leidt tot zeer swingend theater.

Voor de oudsten maakte “T®ANZ*FUSION” een fusion (mengeling) van onder andere jazz, capoeira, street, salsa en hiphop. Drie jongeren die, ondanks de troosteloosheid van hun omgeving, veel plezier hebben in het leven.

De kinderen hebben voorafgaand aan deze voorstellingen een serie lessen gekregen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op wat ze straks gaan zien. Dus als u grote groepen kinderen dansend richting de Dobber ziet gaan dan weet u waar dat vandaan komt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind Naar volgende bericht