...

...


Rik Jungmann

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Hans Schipper in Loosdrecht

Wijdemeren, 25 mei 2004. Gedeputeerde Hans Schipper (CDA) komt op 27 mei naar Loosdrecht op werkbezoek. Het thema is "Loosdrecht als economische factor".

Gedeputeerde Hans Schipper (CDA)

In het persbericht van de provincie staat dat Loosdrecht anderhalf jaar deel uitmaakt van Noord-Holland. Daar zijn ze in Haarlem dan wel wat laat achtergekomen. Op 1 januari 2002 startte de gemeente Wijdemeren na verkiezingen op 7 november 2001. Dat was ook het moment dat Loosdrecht overging van Utrecht naar Noord-Holland.

De heer Schipper komt het land bekijken dat de Graven van Holland in 2002 na eeuwen heroverd hebben op de Bisschoppen van Utrecht. red. :-)

Op 2 maart 2003 bracht Hans Schipper ook een werkbezoek aan Wijdemeren, toen aan alle kernen van Wijdemeren, in het kader van de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen.

persbericht

Gedeputeerde Schipper brengt werkbezoek aan Loosdrecht

Op donderdag 27 mei 2004 brengt Hans Schipper, gedeputeerde economie en openluchtrecreatie van de provincie Noord-Holland een werkbezoek aan Loosdrecht. Het werkbezoek heeft als thema ‘Loosdrecht als economische factor’.

Loosdrecht is sinds anderhalf jaar onderdeel van de provincie Noord-Holland. Aanleiding voor Hans Schipper om een werkbezoek te brengen aan een aantal bedrijven en projecten in en rond Loosdrecht. Noord-Holland is op dit moment watersportprovincie nummer 1 met nog meer ligplaatsen als Friesland. Dat wil de provincie graag zo houden en versterken. Ook voor Loosdrecht is watersport een van de belangrijke peilers onder de economie. Hans Schipper bezoekt een aantal watersport ondernemers om te horen wat hun wensen en ervaringen uit de praktijk zijn.

Versterking van het plattelandstoerisme is voor de provincie een belangrijk speerpunt in het beleid, zo staat ook verwoord in de Agenda Recreatie & Toerisme 2004 – 2007. Door producten te ontwikkelen waarmee het platteland aantrekkelijk wordt voor toerist en recreant blijft het platteland vitaal. Hans Schipper krijgt tijdens zijn bezoek uitleg over het project ‘De ruige route’, een driedaagse route over het platteland waarbij overnacht wordt op bijzondere locaties en waarbij het beleven van natuur en cultuurhistorie centraal staat.

Het werkbezoek is samengesteld in overleg met HISWA. Tijdens het bezoek komen de heer van der Meulen, voorzitter HISWA aan het woord en Yvonne Siemons, wethouder Wijdemeren. Hans Schipper geeft rond 13.00 uur zijn reactie op wat hij heeft gezien en gehoord.

Programma

Parkeren bij Recreatiecentrum Mijnden in Loosdrecht en wandelen naar Fort Spion. LET OP BIJ OVERSTEKEN !

9.15 uur

Ontvangst op fort Spion. Rondleiding en vervolgens uitleg over ‘de ruige route’ (ZHBT – Kees van Lent) en knooppuntennetwerk het Gooi (ANWB-Ko Droogers)

Meer info ‘ruige route’ en ‘knooppunten netwerk ’t Gooi’
De ‘ruige route’ is een nieuwe driedaagse route op basis van het concept “RuigeRoute’van Natuurlijk Bijzonder. Daarin staan kleinschalig plattelandstoerisme, overnachten op bijzondere locaties, speciale ontmoetingen en het beleven van natuur en cultuurhistorie centraal.
‘Knooppuntennetwerk ’t Gooi’ is een nieuwe manier om fietsroutes te bewegwijzeren. Men fietst geen vaste routes meer, maar van knooppunt naar knooppunt.

10.30 uur

Bezoek aan Jan van Gent Motorsloepen en ontmoeting met de ondernemers van Scheepswerf De Bredendam en Wajer Watersport

12.00 uur

Varen op ’t Stockpaerdt met lunch over de Loosdrechtse plassen. Voor de lunch 2 inleidingen met als afsluiting een speech van Hans Schipper.

Speech door dhr. van der Meulen, voorzitter van HISWA Utrecht, Yvonne Siemons wethouder Gemeente Wijdemeren en Hans Schipper, gedeputeerde economie voor de provincie Noord-Holland.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktWindstil18º Naar volgende bericht