... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Opknapbeurt Vecht

Wijdemeren, 24 mei 2004.  De Vecht wordt opgeknapt voor 70 miljoen euro. Over de opknapbeurt is een fototentoonstelling te zien in de hal van het gemeentehuis aan de Rading 1 in Hilversum. Ook wordt er een foto- schrijf- en tekenwedstrijd over de Vecht georganiseerd.

persbericht

Expositie ‘Vecht in de steigers’ in gemeentehuis
vanaf 14 juni

Fotowedstrijd over de Vecht met wens en schrikbeelden

Vanaf 14 juni is in de hal van het gemeentehuis van Wijdemeren een tentoonstelling te zien over de opknapbeurt van rivier de Vecht onder de titel ‘Vecht in de steigers’. Aan de tentoonstelling zijn foto-, teken- en schrijfwedstrijden verbonden. Inzendingen voor de fotowedstrijd kunnen tot uiterlijk 16 juni worden ingezonden naar de gemeente. Alle inzendingen zijn vanaf 17 juni tot 2 juli te zien bij de tentoonstelling. De winnaars worden bekendgemaakt op 29 juni a.s. tijdens een informatieavond over de toekomst van de Vecht.

De samenleving investeert ruim 70 miljoen euro aan het behoud van de Vecht zodat ook de jeugd later kan wonen, werken en ontspannen langs deze fraaie rivier. De Vecht was eens deel van de belangrijkste handelsroute tussen Amsterdam en Keulen. Aan die route ontwikkelden zich steden en dorpen, waaronder Nederhorst den Berg. Na eeuwenlang intensief gebruik van de Vecht is het tijd voor een grondige opknapbeurt om hem als parel van Nederland te kunnen behouden. Oevers worden natuurvriendelijker ingericht, de waterkwaliteit wordt verbeterd en tonnen verontreinigd slib van de bodem wordt verwijderd. De rijdende tentoonstelling over de opknapbeurt van de Vecht is een initiatief van Restauratieplan Vecht, een samenwerkingsverband van de gemeenten Wijdemeren, Breukelen, Loenen, Maarssen, Muiden, Utrecht en Weesp, de hoogheemraadschappen Amstel, Gooi en Vecht en De Stichtse Rijnlanden, de provincies Noord-Holland en Utrecht en Rijkswaterstaat.

Spelregels fotowedstrijd
Inwoners van Wijdemeren kunnen tot uiterlijk woensdag 16 juni foto’s insturen naar de gemeente (zie onderstaand adres). De foto’s moeten gaan over uw wensbeeld en/of uw schrikbeeld van de Vecht in Wijdemeren. Achterop elke foto geeft u aan of het een wensbeeld of schrikbeeld is, waar en wanneer de foto is genomen en uw naam en adres. Iedereen mag maximaal drie foto’s inzenden. (Juryleden zijn uitgesloten van deelname.) De foto’s moeten gemaakt zijn door de inzender zelf. Geprinte foto’s mogen in zwart-wit of in kleur worden ingezonden. Digitale bestanden met foto’s inzenden is niet mogelijk(!). De foto’s moeten minimaal 13x18 cm groot zijn en maximaal 40x60 cm. Ingezonden foto’s worden eigendom van Restauratieplan Vecht. Publicatie van een foto vindt plaats onder naamsvermelding. Van 17 juni tot 2 juli 2004 worden alle ingezonden foto’s tentoongesteld in het gemeentehuis van Wijdemeren.

De jury en de prijzen
Een onafhankelijke jury beoordeelt de foto's. Deze bestaat uit wethouder B. Nagel van Wijdemeren, de heer J. de Bondt (voorzitter stuurgroep Restauratieplan Vecht), mevrouw S. Schimmel (Wijdemeren) en mevrouw M.A.E. Leloup (projectmanager Restauratieplan Vecht). De eerste prijs is een exclusieve, verzorgde vaartocht op de Vecht voor vier personen. De tweede prijs is een vaartocht op de Vecht voor twee personen. De derde prijs is een Verkadealbum over de Vecht.

Teken- en schrijfwedstrijd
Via de basisscholen wordt er voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 ook een teken- en schrijfwedstrijd over de Vecht georganiseerd. Er is voor alle kinderen uit die groepen ook een leuke Vechtpuzzel. Alle scholen in Wijdemeren zijn hierover benaderd.

Informatie-avond
In aansluiting op deze tentoonstelling is er op dinsdag 29 juni van 19.30 tot 21.30 uur een feestelijk getinte informatieavond over de toekomst van de Vecht. Deze avond vindt plaats in het Gemeentehuis Wijdemeren. Iedereen is van harte welkom! Na enkele presentaties over de Vecht zal wethouder B. Nagel de prijswinnaars van de fotowedstrijd bekend maken.

Inzendingen en meer informatie
Inzendingen voor de fotowedstrijd kunt u sturen naar: Gemeente Wijdemeren, t.a.v. mw. S. Schimmel, o.v.v. Fotowedstrijd De Vecht, Postbus 41 1243 ZG ’s Graveland. U kunt de foto’s ook persoonlijk afgeven bij het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u op ma., wo., en vr. ochtend bellen naar mw. S. Schimmel, telefoon (035) 65 59 453.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil20º Naar volgende bericht