Morgen Drie Dorpen Loop !!!

...


Rik Jungmann

Carole Denninger

Drs. Carole Denninger
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Pinksterexpositie Oude School

Kortenhoef, 19 mei 2004. Carole Denninger organiseert de jaarlijkse verkooptentoonstelling van schilderijen vanaf zondag 30 mei tot en met zaterdag 5 juni in De Oude School aan de Kortenhoefsedijk.

Persbericht

Kunsthistorisch Service Bureau Drs. Carole Denninger

PINKSTEREXPOSITIE

Van zondag 30 mei (Pinksteren) tot en met zaterdag 5 juni (dagelijks van 11-17 uur) wordt in De Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 in Kortenhoef een verkoop-expositie gehouden van klassiek-moderne schilderijen uit de periode 1850-1950.


Cornelis Vreedenburgh (1880-1946)
Zeilplezier op de Loosdrechtse Plassen

Grote en kleine meesters van de Kortenhoefse en Larense School en schilders uit allerlei stromingen van de 20ste eeuw zijn vertegenwoordigd in de verkoopcollectie van kunsthistorica Carole Denninger, auteur van boeken als Schilders van Amsterdam en Schilders van Laren. Kwaliteit en ‘value for money’ staan garant voor een uiterst interessante verzameling tentoongestelde werken.

Te zien zijn prachtige olieverfschilderijen van havengezichten, stadsgezichten, landschappen, portretten en figuurstukken, bloemstillevens en Larense interieurs die alle uitmunten door artisticiteit en door de tijd heen hun waarde behouden. Een greep uit de collectie: Corn. Vreedenburgh, P.J.C. Gabriël, F. Deutmann, Bern. van Beek, David de la Mar, Germ de Jong, M.H. Mackenzie, Jo Koster van Hattem, Coba Ritsema, A.P. Schotel, Fred Sieger, Willem van Nieuwenhoven en A.J. Zwart .
Één van de topstukken is een prachtige ballerina van Pal Fried, de wereldberoemde Hongaarse schilder die in Parijs in de leer is geweest bij Claude Monet en duidelijk onder de indruk was van het werk van Renoir en Degas. Met zachte contouren wist hij de balletdanseres die een van haar spitzen strikt, in verf te vangen. Maar ook de jachthaven van Van Dijk in Loosdrecht, geschilderd in 1934 door Cornelis Vreedenburgh is beslist een eye-catcher. De vrolijke, zomerse kleuren spatten je als het ware tegemoet.

Kortom: er is in elk genre en in elke prijsklasse veel te beleven. Kom dus in de Pinksterweek genieten van al het moois dat in en om de Oude School te beleven valt. Een voorproefje staat op de website: www.caroledenninger.nl 


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind22º Naar volgende bericht