... ...

Rik Jungmann

Rik Jungmann

Herman Stuijver
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

CDA: Reactie Potverteren

Wijdemeren, 26 juni 2004. Jan van den Broeck (CDA) zond een reactie op de ingezonden brief van Tineke Franssen en Cor Lam naar De Nieuwsster in Loosdrecht. Dankzij een oplettende Herman Stuijver kreeg de Webkrant ook een exemplaar in handen, dat hieronder staat.


Jan van den Broeck (CDA)

ingezonden brief

Reactie op Potverteren in Wijdemeren

Als de twee inzenders van Tineke Fransen en Cor Lam van mening zijn dat mijn amendement om het muziek onderwijs op de basisscholen nog enige vorm te geven “Potverteren” vinden, Ja dan wordt mijn vermoeden dat zij geen enkel politiek gevoel hebben alleen maar bevestigd. Ik zal het voor de schrijvers van het ingezonden stuk nog even uitleggen.

Punt 1: Wil ik u erop wijzen dat stimulering van muziekonderwijs in het college program staat. Ook dat heeft uw partij (nu DBL) destijds ondertekend.

Punt 2: Als het college, met name wethouder Simons, eens geluisterd had naar de wens van de commissie maatschappelijke Zaken, dan had zij kunnen weten dat er een zeer ruime meerderheid was om het muziekonderwijs op de scholen nog enige vorm te geven. Ook hier geen enkele politiek gevoel om aan de wens van de commissie / raad tegemoet te komen. Als u had geluisterd dan had u kunnen weten dat ook DBW en PvdA dit voorstel steunde.

Punt 3: De raad had tot aan de vergadering geen enkel aanwijzing dat de scholen wellicht geen behoefte hebben aan deze vorm van muziekonderwijs. Indien het college, en met name wethouder Siemons, eens zorg gedragen had voor de juiste informatie, de raad informeren dus!! Dan had het amendement niet nodig geweest, dit had ik trouwen in mijn betoog al aangegeven, maar wederom doet mevrouw Siemons hier niets mee.

Het Jo-Jo gedrag zoals als u het noemt is dus te wijten aan het totaal ontbreken van het politiek gevoel van wethouder Siemons (DBL) zij kon met mijn voorstel alle kanten op.
Desnoods het punt van de agenda afhalen en de raad goed/ voldoende informeren om de volgende raadsvergadering met een volledig voorstel te komen, waarin ook het standpunt van de scholen is opgenomen.
En indien uw met uw stukje de burger wilt informeren doe het dan volledig.

Geachte burgers: het muziekonderwijs op scholen komt nu op jaarbasis op € 8800,- extra voor een belangrijke stuk onderwijs. Voorheen zat hiervoor ongeveer € 5400,- in de onderwijsbegroting.
En bezuinigen dat doet ook het CDA, PvdA, en DBW ook. Ook wij zijn met het voorstel van het college, voorstander van ruim € 23.000 bezuiniging op Globe voorheen VML.
Dat deze uitgave (buiten) de even daarvoor vast gestelde kaders valt, dat weet ik ook.
Maar wellicht had het presidium dan de agenda anders op moeten stellen, eerst het agendapunt moeten behandelen aangaande muziekonderwijs en pas daarna de kadernota.
Mevrouw Fransen tot slot indien bijgeschoold wilt worden om te komen tot een klein beetje politiek gevoel komt u dan gerust langs.

Jan van den Broeck.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22º Naar volgende bericht