... ...

Rik Jungmann

Ingezonden Brief
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Potverteren in Wijdemeren

Wijdemeren, 22 juni 2004. Tineke Franssen en Cor Lam van Dorpsbelangen Loosdrecht zonden onderstaande ingezonden brief over de raad van 3 juni.

Door vakantieperikelen van de redactie liet de plaatsing even op zich wachten. Onze excuses daarvoor. red.

Ingezonden Brief

Potverteren in Wijdemeren

Bezuinigen was tijdens de raadsvergadering van 3 juni van 20.00 uur tot 23.15 volop aan de orde.

Voor publiek en pers was het een uitputtingsslag om de ellenlange 'debatten' aan te moeten horen. Uit elk hoekje en gaatje toverde men mogelijkheden tot bezuinigingen.

Alles breed uitgemeten en dan met dien verstande dat hoe kleiner (overzichtelijker wellicht?) het bedrag, hoe langer de spreekruimte die men nam.

Als klap op de vuurpijl kwam na de kaderstellende en de voorjaars- (bezuinigings) nota's een amendement van de CDA-er Jan van den Broeck, wars tegen de voorliggende sfeer, om wèl extra geld te geven voor muziekonderwijs op de basisscholen, nu niet alleen in Nederhorst, maar op alle 12 basisscholen in Wijdemeren.
Ondanks de opmerking van wethouder Bert Nagel dat de scholen in 's-Graveland en Loosdrecht hiervoor geen belangstelling toonden - dit was diezelfde middag in een overleg nog eens bevestigd - werd de indiening van het amendement doorgezet en werd met steun van PvdA en Dorpsbelangen Wijdemeren nog aangenomen ook!

Zo waren we, als laatste der mohikanen op de publieke tribune, getuige van een verwerpelijk jojo-gedrag van onze gemeenteraad.

Tineke Franssen en Cor Lam
Dorpsbelangen Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktWindstil22º Naar volgende bericht