... ...

Douwe van Essen

Rik Jungmann/Douwe van Essen

gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Wethouder deelt PC's uit

Wijdemeren, 12 juni 2004. Waar een grap al niet toe kan leiden. In dit geval levert het scholen, verenigingen en inwoners van Wijdemeren PC's op die door nieuwe zijn vervangen. Wethouder Hagen begint maandag met uitdelen.

De hoofdrolspelers van dit 'eind goed, al goed' verhaal. Links Herman Stuyver, de grappenmaker; rechts Willy Das, initiatiefneemster en voorzitter van de Sichting Poste Restante. En in het midden wethouder Ties Hagen geprojecteerd op een PC. De PC is natuurlijk de échte hoofdrolspeler.

 

persbericht

Scholen, verenigingen en inwoners ontvangen PC

WIJDEMEREN- Wat begin februari begon als grap van een journalist van een huis-aan-huisblad krijgt maandag 14 juni voor 28 scholen, verenigingen en inwoners een prettig einde. Zij die bij de gemeente hebben aangegeven een gebruikte computer te kunnen gebruiken, ontvangen die dag, uit handen van wethouder Ties Hagen, een exemplaar. De dag begint met het bezorgen van computers bij het nieuwe cultureel centrum SPOT en bij Seniorweb. Beide gehuisvest in het voormalige postkantoor van Nederhorst den Berg.  

Mevrouw W. Das, voorzitter van Stichting Poste Restante, zal twee computers in ontvangst nemen. De één zal gebruikt worden voor de administratie van de stichting. De ander voor jongeren om te kunnen internetten. Docent de heer Hagen van Seniorenweb ontvangt 9 computers van de gemeente. Deze gaat Seniorweb gebruiken om ouderen wegwijs te maken op de computer en op internet. De huidige computers van Seniorweb zijn sterk verouderd. 

Wethouder Hagen gaat daarna computers bezorgen bij scholen, verenigingen en inwoners met een bijstanduitkering. Mensen die overdag niet thuis zijn, hebben een uitnodiging gekregen om hun PC die dag van 17.00 tot 19.00 uur op te halen in de raadzaal van het gemeentehuis.  

Grap
Begin februari plaatste een journalist een advertentie in een huis-aan-huisblad met een oproep aan scholen verenigingen en inwoners om de gemeente te benaderen voor een gratis gebruikte computer. In vergaderstukken had hij gelezen dat er een aantal beschikbaar kwamen omdat de gemeente deze ging vervangen voor nieuwe. De wethouder kon de grap wel waarderen en besloot met het college dat iedereen die heeft gereageerd, een PC zal ontvangen. Hiermee zijn alle 40 beschikbare p.c.’s verdeeld.
 

Wijdemeren, 10 juni 2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Matige wind20º Naar volgende bericht