...

...


Douwe van Essen

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Dank voor bank

Kortenhoef, 10 juni 2004. Een opvallend particulier initiatief van een inwoner van Loosdrecht levert Kortenhoef een bankje op.

Het bankje van de familie Oudgenoeg aan de Dirck A. Lambertszkade in Kortenhoef
met een prachtig uitzicht over De Wijde Blick.

In de Gooi van vandaag lezen we hoe natuurliefhebber en wandelaar Max Oudgenoeg een kale plek halverwege zijn vaste wandelroute heeft opgesierd met een door hem betaalde hardhouten bank. Hij zag in het buitenland veel vaker dit soort burger- initiatieven en hoopt dat het aanstekelijk werkt. Daarbij denkt hij ook aan het bekostigen van onderhoud in een bepaald gebied, of het schenken van geldbedragen. Via de gemeente kwam hij bij de eigenaar van de grond, Natuurmonumenten, en handelde het vervolgens rechtstreeks met hen af. Hij stak zo'n vier- à vijfhonderd euro in de bank, die dan ook is opgesierd met een koperen plaatje met zijn naam er in gegraveerd. Maar ook met een toepasselijke tekst: 'Rust uit en geniet in stilte'.

Bij de 'openingsceremonie' sprak Ron van Overeem een dankwoord namens Natuurmonumenten. De heer Oudgenoeg bleef liever anoniem op de achtergrond, maar dat gold volgens de Gooi zeker niet voor wethouder Yvonne Siemons.

Red.: Het artikel begint met de plaatsnaam, in dit geval Loosdrecht. De redactie van deze webkrant is bepaald niet paranoia, maar dit is al de derde keer in korte tijd, dat Kortenhoef in de pers vervangen wordt door een andere naam. Eerst de gemeente Wijdemeren, die in een persbericht haar historische vergissing aankondigt dat 't Kraaiennest in 's-Graveland niet meer als stembureau gebruikt zal gaan worden. 't Kraaiennest staat niet in 's-Graveland, wel in Kortenhoef, eigenlijk Oud-Kortenhoef. En nog maar een paar dagen geleden werd ook de Kortenhoefse brandweerkazerne door de gemeente in alweer een persbericht in 's-Graveland gesitueerd. En vandaag probeert de verslaggever van de Gooi- en Eemlander dus de Dirk A. Lambertsz naar Loosdrecht te verplaatsen. Of zou de Loosdrechtse wethouder Yvonne Siemons daar iets meer van weten? Nee..., dat zal toch niet!?


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Windstil21º Naar volgende bericht