... ...

Douwe van Essen

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Noorderlicht gedoofd

's-Graveland, 11 juni 2004. Restaurant Noorderlicht, het voormalige Wapen van Amsterdam, staat te koop (voor € 1,25 miljoen), net zoals 3 1/2 jaar geleden. Hoewel zeer succesvol met 2 andere restaurants, is het de eigenaren niet gelukt om dat succes naar 's-Graveland te kopiëren.

Restaurant Noorderlicht (voorheen 'Het Wapen van Amsterdam') in 's-Graveland.

Raymond Luyt is samen met vrouw Ingrid en zijn Kortenhoefse compagnon Marc Splint ook eigenaar van Belle in Oud-Zuilen en voorheen van 't Stoute Soldaatje in Nieuwersluis. Daar draait het jaar-in-jaar-uit als een tierelier, zo lezen we in de Gooi- en Eemlander van vandaag.

Een aantal oorzaken voor het gebrek aan succes weet men toch wel te noemen. Ten eerste dat ze (achteraf gezien) te veel betaald hebben voor Het Wapen van Amsterdam. ,,Toen we net waren begonnen, is de weg een tijd afgesloten geweest en waren we heel slecht bereikbaar. Vervolgens kwam 11 september eroverheen en ook nog de euro. Eigenlijk hebben we bij het opbouwen van de zaak alles tegen gehad."

Ook vinden ze de Gooiers* anders dan de Utrechters. ,,Een moeilijk publiek. Best lieve en aardige mensen hoor, maar het is toch vaak uiterlijk vertoon wat je ziet. Ze zijn wat meer op de centen."

*Hoewel 's-Graveland en ook Kortenhoef, en Ankeveen tegen het Gooi aanliggen zijn het plaatsen buiten het Gooi en in de Vechtstreek. Red.

Omdat de andere zaken wél goed lopen blijven ze zich afvragen of ze zelf iets fout hebben gedaan. "Dan wil ik wel weten wat. Maar ik heb er niks over gehoord. Nooit."


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Windstil21º Naar volgende bericht