... ...

Douwe van Essen

 

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Bergse bejaarden niet meer op stap

Wijdemeren, 9 juni 2004. De Bergse bejaarden besloten maandag hun laatste uitstapje met een diner in De Drie Dorpen te Ankeveen. Na zestig jaar lijkt er definitief een einde te komen aan een lange traditie, zo lezen we in de Gooi- en Eemlander.

Het was zeker geen droeve bedoening, het laatste uitstapje van de Bergse bejaarden. Met 2 bussen naar Volendam, lunchen in Katwoude, en onder een stralende zon genieten van oude panden en molens bij de Zaansche Schans. Ze hadden het een stuk slechter kunnen treffen.

Tijden veranderen en ook tradities lijden daar onder. Voorzitter Dirk Bergman van het comité dat al jaren de bustrips organiseert: "Een sponsor die afhaakt is één ding, maar het wordt ook steeds moeilijker om collectanten te vinden". Penningmeester Kees Haverkamp vult aan: "En je moet niet vergeten dat de bejaarde van vroeger niet meer bestaat, ouderen zijn nu meer in staat om zelf hun ontspanning te zoeken en te betalen". Dat neemt echter niet weg, dat dit voor een aantal bejaarden, zoals de 86-jarige Bep Vossepoel, het enige uitje is dat men nog meemaakt.

Maar er was volgens Wil Wenneker van het comité ook geen reden om op deze dag te treuren. Ze praat over de bijzondere sfeer en over iedereen samen uit het dorp. Zelfs de thuisblijvers worden niet vergeten en krijgen van de organisatie een gebakje aangeboden. 

De uitsmijter van de avond was een door begeleider Gerda Schuurman aangeheven lied op de muziek van Frans Bauers: 'Heb je even voor mij'. De stemming steeg bij het zingen van het refrein: 'Oh, daar gaat-ie dan weer, voor de zestigste keer, de bejaarden op stap. Daarvan lusten wij pap, maar nu gaan we nooit meer'.

Een vrolijk einde van een lange traditie met toch ook een nostalgisch tintje.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil27º Naar volgende bericht