Plassennet Webdesign en Hosting


Douwe van Essen

NOS

NOS/Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Kortenhoever Hans Hagen wint Gouden en Zilveren griffel

Wijdemeren, 9 juni 2004. In de Gooi van gisteren een uitgebreid achtergrond- verhaal over de Kortenhoever Hans Hagen, schrijver van kinderboeken, die de vijftigste editie van de Gouden Griffel heeft gewonnen. Ook een zilveren griffel werd zijn deel.

Hans Hagen.

De Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek, gaat dit jaar naar Hans Hagen. Hij krijgt de prijs voor zijn boek 'De dans van de drummers'. 

Hagen krijgt daarnaast ook een Zilveren Griffel voor een ander boek, 'Zwaantje en Lolly Londen'. De afgelopen jaren won hij al drie Zilveren Griffels. Enkele van zijn boeken zijn in elf vertalingen in het buitenland verschenen. 

Ghana
'De Dans van de drummers' is geïnspireerd op een bezoek aan Ghana. De voormalig leraar Nederlands en geschiedenis bezoekt vaak Nederlandse scholen in het buitenland, van Singapore tot Letland. Voor eerdere boeken deed hij ook inspiratie op in het andere landen, onder meer in Syrië en Pakistan ('Maliff' en 'De wolf en de kat'). 

Naast Hagen vielen nog zes andere kinderboekenschrijvers in de prijzen. De overige Zilveren Griffels gaan naar Imme Dros ('Het mooiste boek van de wereld'), Bart Moeyaert ('De Schepping'), Edward van de Vendel ('Superguppie'), Cornelia Funke ('De dievenbende van Scipio'), Bas van Lier ('Het Zeeboek') en Bibi Dumon ('Camera loopt...actie!').


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page ZonnigWindstil27º Naar volgende bericht