...

...


Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Flark mag in Friesland

Wijdemeren, 19 juli 2004. In de strijd om toelating van De Flark heeft de bouwer van het (woon)schip in Friesland een succes geboekt. Het Friese "Plassenschap" Marrekrite deed De Flark eerst in de ban, maar moest op haar schreden terugkeren, aldus onderstaande reactie van Kees Westerbeek.

In het botenprogramma Nautic Vision op RTL4 zal aanstaande zondag om 18.55 aandacht besteed worden aan Loosdrecht. In de trailer van gisteren, over het programma van komende zondag, was een glimp van De Flark te zien, waar ook aandacht aan besteed zal worden.

Meer over de Flark perikelen:

Reactie

Flark werd tijdens vakantie in Friesland door De Marrekrite (een collega-club van het Plassenschap Loosdrecht) in eerste instantie in de ban gedaan, in navolging van ons geliefde Plassenschap.
Waterstaat volgde likkebaardend en legde zelfs een vaarverbod op.

Vervolgens werd de Directie Scheepvaartinspectie aan boord uitgenodigd en na uitgebreide proeven genomen te hebben was de conclusie:" Naar de letter van het Binnenvaart Politiereglement is hier zonder meer sprake van een schip. Je moet boven ergens een knop omzetten, want het is niet wat je denkt te zien. Maar er is hier wel degelijk sprake van een schip" .

Daarna ging officieel ook De Marrekrite overstag en vanaf nu wordt Flark boven in Nederland geen haarbreed meer in de weg gelegd.

Het wachten is nu nog op "Loosdrecht". Hoe langer dat duurt, hoe hoger de claim. En dan praten wij wel over overheidsgeld, ONS geld. Ons belastinggeld. Maar met een beetje goede wil van Het Plassenschap hoeft die claim zich niet zo torenhoog op te stapelen.

Dat is ook de conclusie van de HISWA, die volledig achter Flark staat in dit stupide conflict, waar dan ook werkelijk niemand iets mee opschiet.

Flark Vaarhuizen/Kees Westerbeek


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22º Naar volgende bericht