... ...

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Flark toch op Plassen?

Loosdrecht, 25 juni 2004. Het rumoer rond het motorschip De Flark gaat nog even door en verwordt tot een soap. Bouwer Kees Westerbeek is boos over de uitspraken van wethouder Yvonne Siemons. Secretaris Broos van het Plassenschap zet de deur voor De Flark toch weer op een kier.

In de Gooi van een paar dagen geleden zei Siemons dat het schip geen prijs had gekregen omdat het een woonboot zou zijn. Westerbeek schiet terug met hulp van mevrouw Bruinsma van de HISWA. De Flark werd genomineerd puur op grond van het nieuwe concept en de vaareigenschappen. Het schip won de prijs niet, maar dat had niets te maken met het al dan niet woonboot zijn, aldus Lucette Bruinsma.

Het Plassenschap ziet de bui al hangen als er zich een gehuurde Flark bij de Mijndense Sluis meldt om in Loosdrecht rond te varen. In dat geval denkt hij dat het schip, op vertoon van een huurcontract, wel de plassen op mag. Westerbeek is in gesprek om een Flarkenvloot te bouwen. De kans op de komst van een huur-Flark is dus redelijk groot. Hij denkt er ook over om de huidige (unieke) Flark te verhuren en dan te kijken of die geweigerd zou worden om zo een proefproces uit te lokken.


Het verhaal wordt al maar vreemder. Als je een Flark zou huren, dan mag je er wel de plassen mee op. Heb je echter de pech (?!?) om een Flark gekocht te hebben, bijv. in Friesland, en kun je dus geen huurcontract tonen, dan zou je de plassen niet op mogen. Dat lijkt ons een rechtsongelijkheid die niet houdbaar is.

Overigens, valt sluis 't Hemeltje ook onder het Plassenschap? Als dat niet zo is, dan moet het Plassenschap gaan patrouilleren bij de (zelfbedienings) Raai sluis. Dit om te voorkomen dat de Flarkenvloot het Hilversums Kanaal op vaart en via de Raaisluis zo door vaart naar Loosdrecht. Wordt ongetwijfeld vervolgd. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page Half bewolktMatige wind19º Naar volgende bericht