... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Eigenlijk best tevreden!

's-Graveland, 24 januari 2004. In de Gooi van gisteren schreef Simone Stevens een verslag van het tweede dorpsbezoek van het college van B&W aan 's-Graveland. "'s-Gravelanders zijn best tevreden": kopt de krant.

's Middags werden de bedrijven Van Leyen (oud papier en metaal) en Boomgaard (aannemer) op het bedrijventerrein De Slenk door het college bezocht.


Van Leyen oud-papier en metalen

Boomgaard, aanemersbedrijf

's Avonds ging het college in gesprek met de in het oude gemeentehuis verzamelde 's-Gravelanders. Twee van de drie wethouders gaven aan zich een beetje thuis te voelen in de raadszaal. Wethouder Co de Kloet (DBW, Financiën) heeft hier sinds mensenheugenis een rol gespeeld als PvdA-raadslid, PvdA-wethouder, DB-raadslid en DB-wethouder. Wim Neef (CDA, Ruimtelijke Ordening) , was gedurende twee derde van de laatste raadsperiode (1998-2001) ook wethouder in 's-Graveland.

Ties Hagen, PvdA-wethouder voor o.a. personeel en organisatie, meldde dat alle loketten nu vanaf 15 december gevestigd zijn in Hilversum in het nieuwe gemeentehuis aan de Rading 1. De haal-en-breng service is nog niet ontdekt door de Bergers, want die maakten er tot nu toe geen gebruik van. Hij benadrukte het belang van snele en correcte beantwoording van telefoontjes en brieven van burgers. Toch vroeg hij ook om clementie als er wat mis gaat. "Geef ons nog even de tijd om de boel op orde te brengen."

Uiteraard was het verkeer op Noorder- en Zuidereinde het gesprek van de avond, zoals het dat al dertig jaar is. Een nieuwe klacht ging over de bezorging van het Wijdemeren Journaal, de Wijdemeerse uitgave van de Gooi- en Eemlander. Veel inwoners krijgen dat blad niet en kunnen dan ook niet kennis nemen van het gemeentelijke nieuws. (Een oplossing daarvoor publiceerden wij eergisteren. Aanmelden bij de email-service van de gemeente voor de digitale versie van het gemeentenieuws. red.).

Wethouder Ties Hagen riep iedereen op om er melding van te maken als het blad niet bezorgd wordt. (U kunt dat doen bij de afdeling communicatie van de gemeente. red.)

Simone Stevens trok uit de avond een algemene conclusie. "De 's-Gravelanders zijn eigenlijk best tevreden."


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Half bewolktWindstil Naar volgende bericht