... ...

Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Nieuws Gemeente

Wijdemeren, 22 januari 2004. Nieuws van de gemeente over de scoutinggebouwen in Loosdrecht, opknappen van de Corvers- en de Kooibrug en de gemeente gaat actie ondernemen om ons allen gezonder te laten leven.

Persbericht

Opknapbeurt Nieuw Loosdrechtsedijk – Sluiting Laan van Eikenrode
Duidelijkheid over toekomst scoutinggebouwen

Het college heeft een besluit genomen over de toekomst van de twee scoutinggebouwen in Loosdrecht. De technische staat van het scoutinggebouw aan de Laan van Eikenrode is dusdanig slecht dat het college deze heeft moeten sluiten. Het scoutinggebouw aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk zal op korte termijn opgeknapt worden.

Het interieur en de installaties van het gebouw aan de Laan van Eikenrode zijn zodanig slecht dat het niet haalbaar is het gebouw nog op te knappen. Binnenkort wordt het pand gesloopt. Door de sluiting van dit gebouw, wijkt de scoutinggroep met zijn activiteiten uit naar het gebouw van de Zuiderkruisgroep in Hilversum.

Ook het pand aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk voldoet niet aan de minimale veiligheidseisen, maar dit gaat de gemeente met een aantal aanpassingen verhelpen.

40.000 euro voor renovatie Kooibrug en Corversbrug

Het college van Wijdemeren gaat de gemeenteraad voorstellen € 40.000 beschikbaar te stellen voor de renovatie van de Kooibrug in Ankeveen en de Corversbrug in ’s Graveland.

De werkzaamheden aan de bruggen zullen voornamelijk bestaan uit schilderwerk en het repareren van het brugdek. Als de gemeenteraad akkoord gaat met dit voorstel zal de Corversbrug in het voorjaar opgeknapt worden en is de Kooibrug komende zomer aan de beurt.

College geeft gemeentelijk gezondheidsbeleid vorm

De gezondheid van ouderen en jongeren krijgt de komende vier jaar extra aandacht van de gemeente Wijdemeren. De preventieve activiteiten om een slechte gezondheid van inwoners van Wijdemeren te voorkomen staan in de onlangs vastgestelde nota Lokaal Gezondheidsbeleid.

De gemeente legt de prioriteit bij de jeugd omdat het voorlichten van jongeren positieve gevolgen kan hebben voor de leefstijl op latere leeftijd. Aangezien Wijdemeren de komende tien jaar flink gaat vergrijzen, wil het college ook extra aandacht schenken aan de gezondheid van ouderen.

Kids for Fit
Voor beide groepen zullen de preventieve activiteiten ondermeer gericht zijn op bewegen en gezonde voeding om het stijgende overgewicht tegen te gaan. Zo wordt voor de jongeren het sportstimuleringsproject “Potje Sport” voortgezet en zal dit mogelijk gecombineerd worden met het aanbieden van het voedingsproject “Kids for fit” op de basisscholen. Of dit gebeurt is afhankelijk van de ervaringen bij projecten die nu op een aantal scholen in de regio lopen. Vanaf 2005 wil het college bekijken of zij extra middelen kunnen vrijmaken voor bewegingsactiviteiten voor ouderen. Om de vereenzaming onder ouderen tegen te gaan, wil het college een project “ouderen in contact” ontwikkelen.

Wettelijke verplichting
De nota is het gevolg van een wetswijziging waardoor gemeenten sinds 2003 zelf verantwoordelijk zijn voor de collectieve preventie van de gezondheid van haar inwoners. De gemeenteraad bespreekt de nota van het college in februari.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Zwaar bewolktWindstil Naar volgende bericht