... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Plan Zuidsingel Vll

Wijdemeren, 14 januari 2004. In de commissie Ruimte en Economie werd vanavond een presentatie gegeven over het nieuwbouwplan Zuidsingel Vii in Kortenhoef.


Huib van Santen presenteert
La Traviata.

De presentatie werd gegeven door Huib van Santen van Heijligers, de projectontwikkelaar van het plan, dat zij La Traviata noemen.

Het karakter van de wijk wordt verglijkbaar met de reeds bestaande Zuidsingel nieuwbouwwijken. Kleinschalig met korte blokken.

Er komen 159 woningen. 17 vrijstaand, 12 twee-onder-één-kap, 6 waterwoningen, 59 rijtjeshuizen, 25 hoekwoningen, 16 HAT eenheden en 25 appartementen. Er komen 22 appartementen boven de Antoniusschool en 3 boven de nieuw te bouwen fysiotherapie praktijk (die nu aan de Emmaweg zit).


Het plan Zuidsingel Vll. Boven de Zuidsingel, linksboven (groen)
de Antoniusschool, die nu al in aanbouw is.

De prijzen zullen variëren van € 625.000 voor de vrijstaande huizen via 260.000 voor de rijen aan de Zuidsingel en 211.000 voor de woningen aan het binnenhof tot 155.000 voor de appartementen.

De bouw zal starten na de bouwvakvakantie van dit jaar. Alle inwoners van Wijdemeren komen in aanmerking voor de woningen.

Wethouder Wim Neef wist te vertellen dat de exploitatie van de nieuwbouwwijk waarschijnlijk financieel zeer gunstig voor de gemeente zal uitpakken.

De verkoop van de "goedkopere" huizen begint op 14 februari. De duurdere huizen zulen vanaf 20 maart in de verkoop gaan. De verkoper is De Jong Strakinga Ronk.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page Naar volgende bericht