... ...

Rik Jungmann

Radio, Stukken, Gooi
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Planschade afgewezen

Wijdemeren, 13 januari 2004. Het college stelt morgenavond in de commissie Ruimte en Economie voor om een aantal planschadeclaims toe te wijzen en andere af te wijzen.

Afgelopen zondag was wethouder Wim Neef in het programma Wijdemeren Actueel waar hij in een interview al duidelijk maakte dat hij een aantal voorliggende planschadeclaims belachelijk vindt.

Het gaat daarbij om planschadeclaims die te maken hebben met de nieuwbouw aan de Zuidsingel, die inmiddels al een jaar of tien staat en om woningen nabij winkelcentrum De Meenthof, waarvoor het bestemmingsplan in 1998 werd goedgekeurd. Bij de bewoners van woningen die daar al voor de nieuwbouw woonden is een bureau langs gegaan. Dat bureau stelde voor om een planschadeclaim in te dienen bij de gemeente op basis van "no cure, no pay". Zou de claim toegekend worden, dan zou het bureau een deel van de opbrengst krijgen.

Opvallend bij de afwijzing van deze claims is dat het bureau SOAZ, dat ingehuurd was, adviseerde om de claims toe te wijzen. In afwijking daarvan besluit het college toch om de claims af te wijzen vanwege de manier waarop de claims tot stand zijn gekomen, vanwege de ouderdom van de feiten waarop de claims gebaseerd zijn en vanuit het algemeen belang. Wethouder Neef vindt deze gang van zaken rond de claims "van de zotte".

Uit de raadsstukken blijkt dat het college voorstelt om drie andere planschadeclaims ter waarde van € 37.500 wel toe te kennen. Een vierde claim wordt nader onderzocht.

De raad zal eind januari oordelen over de voorstellen van het college.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page . Naar volgende bericht