... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

G-Spot in Nederhorst

Nederhorst den Berg, 17 februari 2004.  Afgelopen zaterdag, Valentijnsdag, werd in Nederhorst den Berg het cultureel centrum geopend. De naam werd bij die gelegenheid ook onthuld. "Spot" heet het voormalige postkantoor.


Wille Das

Anase, Charlie Lee en Yu Yan Vuurmans waren de namen van de kinderen die de openingsplechtigheid verrichtten. Door met letterblokken te husselen ontstond uit "Post" het woord "Spot", de naam van het nieuwe centrum. Yu Yan opende daarop de deur. De droom van gangmaakster Willie Das ging in vervulling. Samen met een groep vrijwilligers bouwde zij het postkantoor om tot een sfeervol cultureel centrum voor Nederhorst. Het idee begon op 24 oktober 2002 tijdens een dorpsavond in Nederhorst den Berg.

Zelfs de oude brandkast van de PTT heeft een functie gekregen. De Historische Kring bewaart er waardevolle spullen in.

Vandaag voegde de Gooi een hoofdstuk aan de opening toe. Jouke Vuurmans (20) heeft het logo voor het cultureel centrum ontworpen.


Onder de kop: "Nederhorst den Berg in rep en roer over G-Spot" schreef Kim Verbon een stuk over de opschudding in het rustige Vechtdorp.

Willie Das zegt in de Krant van vandaag dat het haar helemaal niet was opgevallen dat er eigenlijk G-Spot staat. Het bestuur van het cultureel centrum had zich gebogen over het logo en het goedgekeurd. De ouderen in het dorp was de scabreuze betekenis van het logo niet opgevallen. Bij de jeugd ging het echter als een lopend vuurtje door het dorp dat de naam van het nieuwe centrum wel erg cool was geworden. (Of misschien kunnen we beter zeggen: "Hot"?)

Jouke Vuurmans is wel wat geschrokken van de reacties en zal in een stukje in De Brug tekst en uitleg geven. Hij geeft toe dat hij met de G een geintje heeft ingebouwd. De vader van Jouke vindt dat de naam de lading dekt, omdat het nieuwe centrum "een lekker plekje"moet zijn.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind Naar volgende bericht