... ...

Rik Jungmann

flarkfloating.nl

ingezonden brief, NOS journaal
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Flark baart opzien

Nederhorst den Berg, 12 februari 2004. Het van Loosdrecht verbannen scheepje, de Flark, baart veel opzien. Ook op de Vecht, getuige onderstaande ingezonden brief van iemand, die hem zag varen over de Vecht.

Ook het NOS Journaal van gisteren besteedde veel aandacht aan de Flark. Te zien was hoe het scheepje uit het water getakeld werd, na een tocht van de Mijndense Sluis, over de Vecht, naar de HISWA. Met een oplegger kwam het bij de RAI aan, nadat zelfs de bovenleiding van de tram even verwijderd moest worden om de Flark doorgang te bieden. Op de Hiswa is het scheepje genomineerd voor een prijs.

Van het Plassenschap mocht het scheepje wel de Mijndense Sluis uit, maar nooit meer er in, omdat het teveel op een woonboot lijkt. Paul Wallenburg zag de Flark over de Vecht langs varen en werd er meteen verliefd op. Typisch een kwestie van smaakverschil tussen het Plassenschap en anderen.

Wilt u zelf beter naar de Flark kijken, dan is het een absolute aanrader om even naar www.flarkfloating.nl te surfen. (waar wij ook onderstaande foto van "geleend" hebben). Uw redacteur deelt het enthousiasme van Paul Wallenburg. Zwoele zomeravond, met een biertje in de hand op het terras, hengeltje uit, staren over de plas en morgen verder varen. Een droom.

ingezonden brief

Er kwam een rood-wit-blauwe vlag bij ons om de hoek. Wij wonen in de Vecht en wie schetst mijn verbazing: een jacht, de vlag hoog in top!!
Nu eens niet een witte tupperware-prots, maar een zwarte platte romp met een soort huisje erop.

Leuk en origineel, zouden we best willen hebben.

Vervolgens lazen we dat het Plassenschap dit ontwerp niet op Loosdrecht ziet liggen. Dat is nou discriminatie op uiterlijk door mensen zonder gevoel voor humor.

Nee, dan Loosdrecht liever vol leggen met sherrypramen, die wel kunnen, maar bijna nooit varen.

Het vaarhuisje kan varen en vaart ook, een aanwinst op het water!!

Paul Wallenburg
Nederhorst den Berg


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktWindstil Naar volgende bericht