...

---


Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Gemeente: Klantvriendelijk 2004

Wijdemeren, 12 februari 2004. De gemeente trekt het boetekleed aan als het gaat over de manier waarop burgers soms te woord zijn gestaan en de overschrijding van wettelijke termijnen waarbinnen zaken afgehandeld moeten zijn. En belooft beterschap!

persbericht

Verzoeken inwoners en belanghebbenden tijdig beantwoorden
Bedrijfsplan Wijdemeren:
in 2004 achterstanden wegwerken

Rust en orde in de uitvoering van wettelijke taken, het wegwerken van achterstanden en klantvriendelijkheid zowel in woord als daad. Dit zijn de belangrijkste doelen die de gemeente Wijdemeren zich stelt voor 2004. Zo blijkt uit het onlangs vastgestelde Bedrijfsplan 2004. Zowel het college als het management van de organisatie stellen vooral het wegwerken van achterstanden als eerste prioriteit.

Uit het rapport blijkt dat afgelopen jaar de ambities van de gemeente niet in evenwicht waren met de beschikbare capaciteit en middelen. De bezuinigingsoperatie, invoering van dualisering en diverse grote projecten hebben zoveel inzet gevraagd dat het wegwerken van achterstanden steeds weer onder druk stond en niet de prioriteit kreeg die het nodig heeft. Klanten zijn soms terecht boos over de wijze waarop ze te woord zijn gestaan en over de duur van afhandelingstermijnen. De gemeente wil op deze terreinen veel verbeteren. Eind 2004 mogen inwoners van de gemeente verwachten dat verzoeken en brieven binnen de wettelijke termijnen op klantvriendelijke en duidelijke wijze beantwoord worden. Ook het telefonische contact en contact aan de balie wil de gemeente op verschillende onderdelen verbeteren.

Voorbeelden van achterstanden die de gemeente in 2004 heeft weg te werken zijn de invordering van civiele debiteuren en gemeentelijke belastingen; de afhandeling van vergunningaanvragen op grond van de APV/bijzondere wetten; de afhandeling van bezwaarschriften; de afgifte van gebruiksvergunningen en de afhandeling van vrijstellingsverzoeken art. 19 WRO. Andere terreinen waar het beheer nog niet op orde is zijn de plannen voor openbare verlichting, bruggen, riolering, openbaar groen en gemeentelijke gebouwen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktWindstil Naar volgende bericht