... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

1 februari grap

Wijdemeren, 12 februari 2004. De advertentie die in De Brug en in de Wie Wat Waar stond, waarin gebruikte pc's van de gemeente aangeboden werden, blijkt een 1 februari grap te zijn geweest. De gemeente heeft er niets mee te maken.

Twee dagen geleden plaatsten wij een stuk van Jaap van Waveren, waarin deze zijn onvrede uitsprak dat de pc's wel in 's-Graveland en Nederhorst den Berg, maar niet in Loosdrecht (in De Nieuwsster), werden aangeboden.

De redactie van de Wijdemeerse Webkrant reageerde weer op dat stuk. Ook blijkt dat een flink aantal bewoners naar de gemeente gebeld hebben om zo'n pc te bemachtigen. Om kort te gaan, Wijdemeren was in rep en roer. Een flink aantal mensen vloog er in. (Misschien omdat het nog geen 1 april is.)

Onder het betreffende stuk hebben wij later, met de datum en de tijd, de ontknoping van de pc-advertentie geplaatst. Maar omdat u natuurlijk niet kijkt naar de berichten van gisteren en eergisteren, geven wij hier nog maar even wat er gebeurd is.

Herman Stuijver, die in De Brug en De Wie Wat Waar schrijft, had in de commissiestukken gelezen dat er nieuwe pc's aangeschaft zouden worden door de gemeente. Hij maakte er een vroege 1 april grap van door op eigen houtje een nepadvertentie namens de gemeente in De Brug en De Wie Wat Waar te zetten, waarin de pc's werden aangeboden.

Hij schrijft:

"Natuurlijk kan ik niet namens de gemeente p.c's in de aanbieding doen. Ik had zelf in de openbare stukken van de commissie Middelen gelezen dat men van plan was deze te vervangen. Ik meende daarom een nep-advertentie te moeten opstellen. Zonder met Hagen te overleggen, Nee, natuurlijk niet, dan was de lol eraf !!"

Dus niet meer bellen met de gemeente. De advertentie was niet van de gemeente.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktWindstil Naar volgende bericht