... ...

Rik Jungmann

De Nieuwsster
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

PC's niet naar Loosdrecht?

Wijdemeren, 10 februari 2004. Jaap van Waveren las in De Brug en De Wie Wat Waar dat de gemeente gebruikte pc's aanbiedt. Hij verbaast zich erover dat de aanbieding niet in de Loosdrechtse Nieuwsster geplaatst werd.

Overgenomen uit:

Selectieve aanbieding gemeente
Door: Jaap van Waveren

In de bladen van Nederhorst den Berg en ’s Graveland plaatste de correspondent, die ook de politiek  verslaat, een advertentie met de kop “In de aanbieding nu of nooit”. De gemeente gaat 1/3 van haar p.c.’s vervangen. Scholen, uitkeringsgerechtigden, verenigingen, bestuur, personeel, raadsleden en Second Life kunnen deze apparaten bemachtigen door zich te wenden tot wethouder Ties Hagen. Het advies werd gegeven om er als de kippen bij te zijn. Deze aanbieding werd niet in de Nieuws Ster geplaatst. Wellicht is dit een omissie want het kan toch niet zo zijn dat dit aanbod aan Loosdrecht wordt onthouden. Een tweetjes tussen politici en de lokale kranten in de betreffende kernen was vroeger gemeengoed. Indien die cultuur nog steeds bestaat mag Loosdrecht daar niet de dupe van worden.  Wendt u zich dus tot wethouder Hagen op het gemeentehuis indien u ook van de aanbieding gebruik wil maken.

Naschrift redactie: Jaap van Waveren schrijft regelmatig zeer negatief over met name de 's-Gravelandse politiek van voor de herindeling. In dit stuk betrekt hij ook de voormalige politiek in Nederhorst den Berg daarbij en scheert de beide voormalige gemeentebesturen over één kam.

Uw redacteur is de laatste om te stellen dat er niet soms iets grondig mis was in 's-Graveland. Er was zeker af en toe sprake van besluiten waar (toen al en zeker later, met de kennis van vandaag) vraagtekens bij gezet konden worden. Het gaat echter veel te ver om te stellen dat het alleen maar slecht was wat er gebeurde. Integendeel. De verhitte debatten over de verlaging van de subsidies in Wijdemeren voor met name de 's-Gravelandse verenigingen (incl. de peuterspeelzalen) is het bewijs dat 's-Graveland op dat vlak ver voor lag op de fusiepartners, evenals op het vlak van bijv. arnoedebeleid, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Het gaat dan ook veel te ver om alle politici uit de voormalige gemeenten 's-Graveland en Nederhorst den Berg over één kam te scheren als een stelletje rommelaars en zakkenvullers. Er waren goede en slechte, zoals overal.

Ook in de Loosdrechtse politiek waren er af en toe incidenten die de krant haalden. Het uiterst moeizame aannemen van het ambitieuze Dorpscentrumplan in de laatste raad van Loosdrecht pal voor de herindeling zou wel eens  zo'n beslissing kunnen blijken te zijn. (Laten wij hopen van niet.) Ook bij de Loosdrechtse politiek konden soms vraagtekens gezet worden evenals bij de motieven van deze of gene. De enorme winst van Dorpsbelangen Loosdrecht was immers het beste het bewijs dat de kiezer niet volkomen tevreden was met het gemeentebestuur van dat moment.

Loosdrecht was niet beter, maar ook niet slechter dan 's-Graveland en Nederhorst den Berg. In de drie kernen werd dorpspolitiek bedreven met alles wat daar nu eenmaal bij schijnt te horen vanwege de kleinschaligheid. Nu de herindeling een feit is kunnen wij beter ophouden met de beschuldigende vinger naar elkaar te wijzen. Het verandert namelijk niets aan de situatie.

Kom op, Jaap... Slordig van die pc's. Maar om de aanbieding van die pc's te beschrijven als een ouderwetse 's-Gravelands/Bergse samenzwering tegen de arme inwoners van Loosdrecht gaat toch wel een beetje erg ver. Vind je ook niet? Of hadden ze in het Wijdemeren Journaal moeten staan? Dan had ook niet iedereen de aanbieding gezien...

Kortenhoef, Rik Jungmann

Toevoeging 11-2-2004:

Het blijkt nog anders te zitten dan Jaap van Waveren en Rik Jungmann dachten.

Herman Stuijver ontdekte in de stukken voor de commissievergadering dat er oude pc's verkocht zouden worden. Hij maakte er een vroege 1 april grap van door op eigen houtje een nepadvertentie in De Brug en De Wie Wat Waar te zetten, waarin de pc's werden aangeboden.

Hij schrijft:

"Natuurlijk kan ik niet namens de gemeente p.c's in de aanbieding doen. Ik had zelf in de openbare stukken van de comm. Middelen gelezen dat men van plan was deze te vervangen. Ik meende daarom een nep-advertentie te moeten opstellen. Zonder met Hagen te overleggen, Nee, natuurlijk niet, dan was de lol eraf !!"


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenMatige wind Naar volgende bericht