--- ...

Rik Jungmann

De Nieuwster
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Van den Broeke sprak in

Wijdemeren, 10 februari 2004. De heer R. van den Broeke van het gelijknamige recreatiepark was inspreker tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Economie. Jaap van Waveren was erbij en schreef het op.

Overgenomen uit:

Inspreker maak er een potje van
Door: Jaap van Waveren

Iedere burger heeft voor aanvang van een commissie- of raadsvergadering het recht om gedurende 5 minuten een probleem of verzoek aan de leden voor te leggen. Tijdens de afgelopen commissievergadering R&E maakte de heer R. van den Broeke van het gelijknamige recreatiepark gebruik van deze mogelijkheid.

Fel betoog

In een fel betoog trok de heer van den Broeke van leer over de nieuwe woonarkenverordening. Gaandeweg kreeg men de indruk dat de heer van den Broek niet helemaal wist waarover het ging. In de woonarkenverordening zijn 2 maatvoeringen opgenomen. In jachthavens waarbij het bestemmingsplan voorziet in het afmeren van woonarken geld 20m lang, 6 meter breedte en 4m nokhoogte boven de waterspiegel met een maximale inhoud van 350m3 boven de waterspiegel. Voor woonarken die elders zijn afgemeerd is de lengte/breedtemaat vastgesteld op 17m. bij 5m met een inhoud van 224m3 inhoud boven de waterlijn. De heer van den Broeke ging zover door te stellen dat de grootste maatvoering alleen maar gold voor een klein gebied aan de Oud Loosdrechtsedijk. Dit zal volgens hem tot gevolg hebben dat de elders afgemeerde woonarken allemaal naar die plekken zullen verhuizen waardoor er minder ligplaatsen voor plezierjachten zou zijn die dan Loosdrecht zouden ontvluchten richting de Randmeren. Een merkwaardig verhaal omdat er weinig boten zouden kunnen verhuizen naar Oud Loosdrecht omdat daar simpelweg geen ruimte is. Tevens zijn er in Nieuw Loosdrecht/ Muyeveld wel degelijk jachthavens die woonarken met de grootste maatvoering in hun haven mogen afmeren.

Kinnesinne?

De schoen wringt wellicht bij de heer van den Broeke dat zijn “Village” geen jachthaven bestemming heeft en dus als optie de kleinere maatvoering moet toepassen. Het gaat bij hem om een 12 tal ligplaatsen waar nu bouwsels liggen afgemeerd die worden verhuurd. In zijn “Village” heeft hij toestemming voor het afmeren van 12 woonarken in een daarvoor aangewezen sloot. De rest van het terrein heeft geen woonarken bestemming. Hij heeft de mogelijkheid om 12 woonarken van 17m bij 5m af te meren hetgeen royale woningen zijn om te verhuren. Zijn verweer tegen de nieuwe woonarkenverordening komt dan ook over als kinnesinne en werkt onrust in de hand bij mensen die niet van de exacte regelgeving op de hoogte zijn. Tevens zou het mensen die met hun plezierboot in Loosdrecht willen komen liggen kunnen weerhouden omdat er hier geen plaats meer zou zijn in de nabije toekomst.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page RegenMatige wind Naar volgende bericht