Rik Jungmann

Radio Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kerstnacht in het Corversbos

Wijdemeren, 19 december 2004. Het begint een echte traditie te worden. De Kerstnacht in het Corversbos in Hilversum.

In WM Actueel Live sprak Arjan Walraven vandaag over de Kerstnacht, de organisatie en de medewerking van Gamma (parkeren) en de gemeente Hilversum. Het idee van de Kerstnacht is over komen waaien van het dorp Emst op de Veluwe. Daar wordt een dergelijk evenement al dertig jaar gehouden. Iemand pikte het op en importeerde het in Wijdemeren. Met succes, want er waren vorig jaar tussen de 2000 en 2500 bezoekers.

Op de website staat:

Wat is dat : "Kerstnachtdienst in het Corversbos" ?
Voor de zevende keer alweer wordt ook dit jaar deze unieke KerstNachtDienst in de open lucht georganiseerd. Ook vorig jaar stroomden weer ruim tweeduizend mensen gewapend met lantaarns en warm ingepakt naar de open plek in het Corversbos.

Een laagdrempelige kerstviering in de open lucht, het zingen van bekende kerstliederen en het luisteren naar het kerstverhaal zijn de belangrijkste ingrediënten. De romantische avondwandeling door het bos, de winterse omstandigheden en het unieke "openlucht" element maken het plaatje compleet. "Het is een unieke ervaring om met een lantaarntje 's avonds laat door het bos te wandelen en dan op een open veld naar kerstliederen te luisteren" vertelt Arjan Walraven van het comité enthousiast. "We zijn al een paar maanden bezig om dit evenement goed voor te bereiden en zijn zo goed als klaar".

De viering begint om 22.30 uur, maar ook vooraf worden al wat kerstliederen gezongen en gespeeld om in de sfeer te komen. We hopen op mooi winterweer.

De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht