Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Schaatsvergunning

Wijdemeren, 18 december 2004. Wijdemeren heeft alle ijsclubs laten weten dat zij een vergunning moeten aanvragen om te openen en tochten te organiseren.

In de Gooi van vandaag wordt in een artikeltje gesproken over meer regels in plaats van minder, ondanks het Haagse streven om regels terug te dringen. Daar staat echter tegenover dat de rampen in Enschede en Volendam juist een aanscherping van tal van regels en vergunningen veroorzaakt heeft, zo ook deze.

De ijsclubs van Ankeveen, Breukelen 1), Breukeleveen, Loosdrecht, Vreeland 2), Kortenhoef en Nederhorst den Berg hebben te horen gekregen dat zij een draaiboek moeten maken waarin de verkeersafhandeling en de acties en contacten in geval van calamiteiten beschreven staan.

Enkele clubs hebben al zo'n draaiboek, dat opgesteld wordt samen met de KNSB en ieder jaar aan de burgemeester aangeboden wordt. Jacob van der Meulen, voorzitter van de IJsclub De Loosdrechtse Plassen is niet echt blij met deze ontwikkeling. Zijn club zit niet te wachten op de bureaucratie. Als er ijs ligt moet je meteen aan de slag, vindt hij. Dan is er geen tijd om procedures af te werken.

Alexander Meijer, de verantwoordelijk juridisch medewerker van de gemeente, heeft begrip voor dat standpunt en heeft alle lof voor de ijsclubs. Hij wijst er echter op dat er geen probleem is als alles goed gaat, maar dat er wel een groot probleem ontstaat als er zich een calamiteit voor doet. In dat geval zijn alle ogen op het gemeentebestuur en met name de burgemeester gericht. Dan wordt gevraagd wat de gemeente gedaan heeft om problemen te voorkomen.

1) Waarom Breukelen in dit rijtje staat is ons onduidelijk. Je zou verwachten dat die ijsclub onder de gemeente Breukelen valt.

2) Hetzelfde geldt voor de Vreelandse IJsclub. Die club valt onder de gemeente Loenen zou je verwachten.


(Het is een te gewaagde gedachte om te denken dat hier geanticipeerd wordt op een herindeling met Loenen en Breukelen. red. :-)


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktHarde wind Naar volgende bericht