Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Stemmen over Herindeling

Wijdemeren, 18 december 2004. U heeft het waarschijnlijk al gezien. Op de homepage kunt u rechtsboven uw stem uitbrengen op een stelling.

In de gemeenteraad van afgelopen donderdag werd lang stilgestaan bij een fusie met Loenen. Burgemeester Don Bijl kondigde aan dat er een enquête gehouden zal worden onder de bevolking over de voorgenomen herindeling. Een referendum, zo zei hij, is niet geschikt voor dit onderwerp, omdat je daar alleen maar ja of nee op kunt stemmen.

Nu komt het in het hele leven en in de politiek uiteindelijk altijd neer op ja of nee zeggen tegen iets. Stemmen in de raad, maar ook als je een huis koopt, een vakantie kiest, besluit te gaan trouwen of kiest of je 's avonds pasta of aardappelen eet. Maar dat terzijde.

De Poll


U kunt hier ook stemmen.

De poll op deze site toont u een stelling. Stem "Ja" als u het met de stelling eens bent en "Nee" als u het er niet mee eens bent. U mag ook geen mening hebben. Klik het betreffende vakje aan. Als u op "Stem" drukt, dan ziet u de resultaten van de stemming tot nu toe. Als u tussentijds de stand wilt zien, dan kunt u ook op "Stem" klikken.

De mogelijkheid om te stemmen bij de Wijdemeerse Webkrant heeft ook zijn tekortkomingen. Wij zijn ons daar zeer van bewust. De doelgroep is beperkt, de techniek om dubbel stemmen te voorkomen maakt dat huisgenoten samen maar één keer kunnen stemmen (ip-check voor de liefhebbers). (U moet daar in huis dan maar eerst onderling even over stemmen...:-) Anderzijds is de stemming ultiem democratisch. De hele wereld kan mee stemmen!

Ondanks de beperkingen leek het ons toch een aardige gedachte om dit experiment maar eens aan te gaan. Wij nodigen u van harte uit om uw stem uit te brengen. Als u een technisch probleem tegen komt, dan horen wij dat ook heel graag van u, want, nobody is perfect. Opbouwende kritiek is ook zeer welkom.

De stemming begint vandaag en sluit volgende week zaterdag om 24.00 uur.

Als dit experiment slaagt, dan kunt u in de toekomst meer stemmingen van ons verwachten. Veel plezier met de poll.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktHarde wind Naar volgende bericht