Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Groen wordt vernieuwd

Wijdemeren, 13 december 2004. De gemeente gaat oude en overwoekerde groenvoorzieningen aanpakken en vernieuwen.

Persbericht

26.000 euro voor opknappen plantsoenen

Het college van B&W gaat de raad verzoeken € 26.000 beschikbaar te stellen voor de derde fase van de reconstructie van verouderde plantsoenen in Wijdemeren. In 2003 stelde de gemeenteraad al tweemaal € 30.000 beschikbaar voor de twee vorige fases.

Bij een inventarisatie van de plantsoenen in 2002 bleek dat een groot aantal zeer oud en overwoekerd is. Ook voldoen deze niet meer aan de moderne eisen van sociale veiligheid (laag, open en overzichtelijk) en de veiligheidseisen voor spelende kinderen (zicht op water, afscherming van drukke wegen).

Inwoners betrekken
Afdeling Openbare Werken heeft onlangs de plantsoenen die in 2005 aan de beurt zijn geïnventariseerd. Als de raad instemt, beginnen de opknapwerkzaamheden in maart 2005. De gemeente wil omwonenden van de betreffende plantsoenen betrekken bij de nieuwe inrichting van het plantsoen. Zij ontvangen begin volgend jaar een voorstel, waarop zij hun reactie kunnen geven. Waar mogelijk zal de gemeente de plannen aanpassen. De eerste locaties waar het groen gerenoveerd wordt zijn de Rijck Loeverehof in Kortenhoef, de Regenboog in Loosdrecht en de Lange Wetering en de Veenderij in Nederhorst den Berg.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht