Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Veel meer valse 50'jes?

Kortenhoef, 12 december 2004. Carole Deninger uit Kortenhoef reageert op de berichtgeving over Arie Soek en zijn valse vijftigje. Zij kreeg ook valse biljetten van 50 euro uit de muur bij de ABNAMRO bank in Kortenhoef.

Reactie

Geachte redactie,

Ik moet wel even lachen om die uitgebreide aandacht voor het valse biljet van 50 euro van de heer Soek. Toen ik het bericht destijds las in de Gooi- en Eemlander bevreemdde mij die uitgebreide aandacht ook al. Want ik heb hetzelfde beleefd met een biljet van 50 euro maar dan uit de muur van de ABN-AMRO aan de Dodaarslaan. Het is zeker al een half jaar geleden dat ik op zaterdagochtend daar 250 euro pinde en 5 biljetten van 50 uit de muur kreeg. Daarmee spoorslags naar de Hocras gegaan, waar bij de kassa bleek dat 1 van de 2 biljetten waarmee ik betaalde, niet goed bleek onder de blauwe lamp. Ze liet het verschil met het 'goede' biljet duidelijk zien. Ik zei vervolgens dat ze marktfris uit de muur kwamen waarop de caissière ze na wat tegenpruttelen toch allebei aannam. Thuisgekomen ben ik ook de andere biljetten eens gaan vergelijken en toen bleek dat er nog twee afwijkend gedrag vertoonden: de watermerken waren veel fletser en de afbeeldingen erop hadden afwijkende afstanden tot de rand van het biljet.

Ik ben de daaropvolgende maandag meteen naar de bank gegaan om verhaal te halen. De filiaaldirecteur bezwoer me dat de biljetten uit de flappentap rechtstreeks van de Nederlandse Bank kwamen. Ik liet hem de afwijkingen zien op de biljetten die ik nog had. Hij keek ernaar en zei toen dat hij het niet kon controleren omdat hun apparatuur defect was. Daarop heb ik ze maar weer meegenomen en vervolgens toch maar uitgegeven.

Dus: het gebeurt veel vaker dan men denkt. Ik heb het stille vermoeden dat de biljetten van 50 niet eens door de Nederlandse Bank gecontroleerd worden. Ik heb het angstige vermoeden dat het onbegonnen werk is..

Met groet,

Carole Denninger
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht