Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

GS: Wijdemeren financieel beter

Wijdemeren, 12 december 2004. Begin deze maand stelde de CDA fractie van het CDA in provinciale staten vragen aan GS Noord-Holland over de financiële positie van Wijdemeren en de fusieplannen met Loenen. GS heeft vertrouwen in de financien van Wijdemeren en bemoeit zich nog niet met de fusie.

In antwoord op de vragen van de CDA fractie geven gedeputeerde staten aan dat de financiële situatie van Wijdemeren begin 2003 nog matig bevonden werden, maar dat men na de structurele maatregelen, zoals beschreven in de Nota Heroverweging 2003, weer herstel zal bereiken. Ook de begroting 2005 van Wijdemeren wijst in de goede richting volgens de provincie.

Het CDA had ook gevraagd naar de financiële aspecten van de fusieplannen van Wijdemeren en Loenen. Daarover hebben GS formeel nog geen mening en wil men dan ook nog niets zeggen. Pas als de fusiebesprekingen afgerond zijn en er werkelijk tot een herindeling besloten wordt, zal de provincie zich met de zaak gaan bemoeien.

Op grond van de wet ARHI (algemene regels herindeling) zal Noord-Holland dan financieel toezicht gaan houden op Wijdemeren en Utrecht zal dat dan moeten doen op Loenen. De wet ARHI heeft o.a. ten doel dat gemeenten niet snel nog even gaan potverteren en ingrijpende kostbare besluiten nemen voor ze heringedeeld worden.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil Naar volgende bericht