... ...

Rik Jungmann

persbericht
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

FR Sailing Tour 2004

Loosdrecht, 24 april 2004. Op 1 en 2 mei wordt de FR Sailing Tour Loosdrecht 2004 gevaren, een groots zeilevenement voor jeugdige zeilers in de Splash en Flash klasse.

persbericht

Zeiljeugd begint meivakantie goed

Op 1 en 2 mei wordt de FR Sailing Tour Loosdrecht 2004 gevaren,
een groots zeilevenement voor jeugdige zeilers in de Splash en Flash klasse.

De Loosdrechtse watersportverenigingen hebben een actief begin van de meivakantie in petto. Op 1 en 2 mei a.s. staat een groots zeilfestijn voor jeugdige Splash en Flash zeilers op het programma.

Dit evenement wordt georganiseerd door GWV De Vrijbuiter, in samenwerking met de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL) en WSV Het Witte Huis.
De deelnemers varen in zgn. Splashes en Flashes, eenheidsklassen die hun populariteit danken aan de veelzijdigheid van de boten.
De Splash is een jeugdzeilboot bij uitstek, die met een groter zeil gemakkelijk kan worden omgebouwd tot het type Flash, die daarna als opvolger voor wat oudere, jonge zeilers zeer interessant is. Beide types zeilboten worden ingezet voor de reeks wedstrijden op zaterdag en zondag.

Ook aan de wal is voor landrotten genoeg te beleven. Zo wordt er een spectaculaire wakeboard demonstratie gegeven door Waterskischool Loosdrecht. Daarnaast kan men kennismaken met de zgn. M-klasse, waarin het deelnemersveld bestaat uit radiografisch bestuurbare zeilboten. Dat is dus zeilen zonder nat te worden.

Toch staat niet het hele weekend in het teken van zeilen. Op 1 mei is de finale van het populaire tv-programma Idols, dat live te volgen zal zijn in het clubhuis van De Vrijbuiter. De festiviteiten bieden verder een disco en een loterij op zeilnummer.

Op 1 en 2 mei zijn de Loosdrechtse Plassen dus vergeven van de witte zeiltjes. Voor de FR Sailing Tour Loosdrecht 2004 worden maar liefst 200 deelnemers aan de startlijn verwacht.

Voor meer informatie:
www.vrijbuiter.net/fr2004


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind16º Naar volgende bericht