Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto: Simon Klein

Bron: Jolanda Buys


't Kinder-Trefpunt

Loosdrecht, 26 september 2003. Jolanda Buys stuurde onderstaande ingezonden mededeling over 't Kinder-Trefpunt in Oud-Loosdrecht, de plek om een kinderfeest te vieren.

Ingezonden Mededeling

“Niks educatief….een kinderfeest moet gewoon een feest zijn voor de jarige, altijd!”

Piratenpraat


Jan Mullers van 't Kinder-Trefpunt in actie.

Vele papa’s en mama’s zullen ze niet kennen, Jan en Heleen Mullers, de kinderen daarentegen kennen hen heel goed. Hoe dat komt? Gewoon, omdat Jan en Heleen ’t Kinder-Trefpunt runnen in Oud-Loosdrecht en daar al duizenden kinderfeesten hebben meegemaakt. Jan zal op straat trouwens ook door de kinderen niet zomaar herkend worden; in zijn feestparadijs is hij piraat, niet alleen qua kleding maar zeker ook in hart en nieren. Tijdens het tweeënhalfuur durend piratenspektakel maakt hij van een stelletje ‘landrotten’ echte ‘zeelui’.

In 1997 zijn de Mullers begonnen met ’t Kinder-Trefpunt. De toenmalig opgestarte formule werkt nu nog steeds. “Het is dan ook circus, kermis en theater ineen. We voelen ons circusartiesten vanwege het op- en afbreken, het lijkt wel kermis door alle lichtjes, lampjes, kleuren en natuurlijk dé attractie: het springkussen. Ja en theater… de piraat natuurlijk! Maar vooral feest, niks educatiefs! Een kinderfeest moet een feest zijn voor de jarige, altijd!”

Jan Mullers is een professional op entertainmentgebied. Jan vermaakte jarenlang jong en oud in Portugal, op Madeira en op cruiseschepen. Van ballroomdansen, dolle avonden rond het zwembad tot wandelingen en bustrips. “Die kennis komt nu gewoon terug in ’t Kinder-Trefpunt, ik was gewoon het reizen zat”, aldus de piraat. Heleen put uit haar verleden als leidster van een crèche en haar ervaring als verkoopster in een damesmodezaak. Die combinatie komt haar erg van pas want zij is ‘regeltante’ en aanspreekpunt in het feestpaleis. De combinatie van Jan en Heleen werkt, want beiden hebben in de afgelopen jaren bewezen met ’t Kindertrefpunt beslist geen ééndagsvlieg te zijn.

“Het is leuk om te zien hoe de kinderen omgaan met de spanning van zo’n feest. Ze leren bij mij wild en stoer te zijn, boefjes, maar wel met regels! Als ze opgeleid zijn, dan mogen ze weer de maatschappij in….”, vertelt Jan Mullers lachend. “Om dat keer op keer met enorm enthousiasme te kunnen doen moet het entertainen in je bloed zitten”, vult zijn vrouw aan, “alle pijntjes en buien verdwijnen zodra hij zijn pak aantrekt! Piraat zijn zit ‘em beslist niet alleen in alleen een oorbel indoen!”

Het interieur van ’t Kinder-Trefpunt is gericht op kinderen: felle kleuren en veel gezelligheid. De ‘piratenboot’, een springkussen van 180 m2, is de grootste van Europa. Kinderen, jongens én meisjes, maar ook hun ouders kunnen zich daar helemaal op uit leven. Er is namelijk niets leukers voor de kinderen als papa en mama mee rollebollen. Mochten de ouders daar echter geen zin in hebben, kunnen zij in het restaurantgedeelte heerlijk rustig een kopje koffie drinken, een patatje eten of hun krantje lezen.

Jan heeft inmiddels een vervanger opgeleid, René Vroom, die hem vervangt in ’t Kindertrefpunt als Jan met een ander evenement bezig is: De Piratenboot op de plas of de Kajaksurvival. Het Omgetoverd als indianenopperhoofd peddelt hij in kajaks met de kinderen over de Vuntusplas in Loosdrecht en leert hij ze onder andere wigwams op te zetten.

Jan Mullers is veelzijdig, niet allen in ’t Kinder-Trefpunt, maar dus ook daarbuiten. Zo is hij ook regelmatig in ‘functie’ te vinden op een piratenreis naar York en bedenkt hij leuke dingen voor de feestdagen. Voor de kinderen van bedrijfspersoneel heeft hij bijvoorbeeld de mogelijkheid om op de echte ouderwetse manier Sinterklaas te vieren. “’Niet zomaar bij elkaar in een oubollig zaaltje…, nee, feest met een echte Zwarte Pieten-training op het schip ‘de Madrid’, eventueel gecombineerd met een buffet. Maar dat kunnen zij allemaal met Heleen regelen!” Met ‘de Madrid’ verwijst hij natuurlijk naar het speciale springkussen, waarop menigeen er achterkomt dat het veel leuker blijkt te zijn als zij in eerste instantie dachten. Met Kerstmis zal de Zwarte Pieten-training waarschijnlijk vervangen worden door een rendieren-training, maar dat kan beslist aan het echtpaar Mullers overgelaten worden. Dat komt wel goed! Wat u ook wenst voor een feest, zij regelen het wel!

Wilt u meer informatie over dit geweldige kinderparadijs, kom dan eens langs op het Oppad 2, 1231 PH in Oud-Loosdrecht of bel met 035-582 11 42. Vanzelfsprekend kunt u ons ook op internet vinden: www.kinderverjaardagen.nl


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Zonnig, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...