Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Eenmalige uitkering 

Wijdemeren, 17 september 2003. Na het persbericht van de PvdA over eenmalige uitkeringen aan burgers van Wijdemeren met een bijstandsuitkering ontvingen wij over datzelfde onderwerp een persbericht van de gemeente Wijdemeren.




PERSBERICHT


INWONERS MET BIJSTANDUITKERING 
KRIJGEN EENMALIG EXTRA GELD.

Inwoners van de gemeente Wijdemeren, die een bijstandsuitkering hebben en dat ook ontvingen op 1 januari 2003, krijgen in november automatisch eenmalig extra geld. Alleenstaanden ontvangen € 140, gezinnen en alleenstaande ouders € 240. De eenmalige uitkering is het gevolg van de zogenoemde ‘Lang-Laag’ regeling van de regering. 

De gemeente Wijdemeren ontvangt hiervoor in 2003 extra middelen. Het Rijk heeft alle gemeenten gevraagd het geld ook daadwerkelijk ten goede te laten komen van de doelgroep. Het college van Wijdemeren staat hier volledig achter. Ook inwoners die geen bijstandsuitkering hebben, maar wél een inkomen hebben gelijk aan het sociaal minimum, komen voor dit bedrag in aanmerking. Deze mensen wordt geadviseerd voorlopig nog geen contact met de gemeente op te nemen. In november zal de gemeente over de wijze waarop het eenmalige bedrag verkregen kan worden publiceren op de gemeentepagina in de huis-aan-huisbladen.

16 september 2003

Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...