Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto: Douwe van Essen

Bron: Kasteel Sypesteyn


Themarondleidingen Sypesteyn

Loosdrecht, 15 september 2003. Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht organiseert de komende tijd themarondleidingen. Hieronder het persbericht.


PERSBERICHT

THEMARONDLEIDINGEN
OP KASTEEL-MUSEUM SYPESTEYN

 

Kasteel-Museum Sypesteyn houdt dit seizoen een unieke serie themarondleidingen langs de veelzijdige kunstverzameling van jhr. C.H.C.A. van Sypesteyn (1857-1937). Als laatste mannelijke telg van zijn familie herbouwde hij begin vorige eeuw het vermeende Middeleeuwse stamslot als onderkomen voor zijn unieke kunstcollectie. Het kasteel stelde hij direct open als museum ‘ter lering en vermaak’.

In september en oktober worden er twee rondleidingen gehouden, die elk een specifiek thema uit de fascinerende museumcollectie als onderwerp hebben.

Op dinsdag 30 september wordt aandacht besteed aan de uitgebreide collectie Chinees porselein, waaronder veel Chine de Commande. Zo is er bijvoorbeeld een 'pikant doosje' van Chinees porselein te zien, een 'Hansje in de kelder', en ook een dekselpot van zo'n enorm formaat dat er geen tweede van te vinden is in de wereld! 

De rondleiding op dinsdag 28 oktober staat in het teken van de historisch interessante patriottentijd. De 18 de- eeuwse politieke strijd tussen de patriotten en de prinsgezinden werd zelfs op kunstvoorwerpen uitgevochten, zoals bijvoorbeeld op het glas met de Keeshond, die tegen het Oranjeboompje plast! 

De rondleidingen duren elk ca. 1,5 uur en zullen verzorgd worden door de assistent-conservatoren drs. Lavina Alles en drs. Cunera Vergeer (beide kunsthistoricus).

De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Themarondleidingen

Data: dinsdag 30 september
Chinees porselein en Chine de Commande
dinsdag 28 oktober
Kunstvoorwerpen uit de patriottentijd

Tijd: 11.30 uur - 13.00 uur

Prijs: € 10 p.p. per rondleiding (incl. entree)
Vrienden van Sypesteyn € 6 p.p. per rondleiding (entree gratis)

Plaats: Kasteel-Museum Sypesteyn, 
Nieuw Loosdrechtsedijk 150, 
Nieuw Loosdrecht.

Reserveren: telefoonnr. 035-5823208 of 
e-mail: info@sypesteyn.nl.

  

Bezoek de website www.sypesteyn.nl voor meer informatie en beeldmateriaal.

Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...