Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Verslag: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Eerste paal Zuidsingel fase 7

Kortenhoef, 9 september 2003. Meer dan 10 jaar na het maken van de eerste plannen mocht wethouder Nagel (CDA) vanmiddag dan eindelijk de eerste paal slaan voor de bouw van de St. Antoniusschool, Peuterspeelzaal ‘Het Overstapje’ en de 22 appartementen die deel uitmaken van het woningbouwproject La Traviata. 


Wethouder van Onderwijs van de 
gemeente Wijdemeren Bert Nagel: "Moeilijkheden schrikken ons niet af".
Frank Lambert, Directeur Heilijgers Projectontwikkeling, en Bert Nagel 
zijn op alles voorbereid

Vooraf waren alle genodigden verzameld in de direct naast het bouwplan gelegen Sporthal De Fuik, waar Frank Lambert -directeur Heilijgers Projectontwikkeling- de aftrap verrichtte. Na iedereen welkom te hebben geheten benadrukte hij het ongewone karakter van dit project: de combinatie van peuterspeelzaal, basisschool en appartementen. "Gelukkig heeft intensief en constructief overleg tussen de besturen van de peuterspeelzaal, de St.  Antoniusschool en de firma Heilijgers een plan opgeleverd waar iedereen trots op kan zijn", aldus de heer Lambert.

Wethouder Nagel vraagt zich af 
waar toch die andere palen vandaan komen.
Bij al dat officiële gedoe hebben de echte werkers zich bescheiden teruggetrokken 

"Moeilijkheden schrikken ons niet af" luidde de zeer toepasselijke openingszin van Bert Nagel, wethouder Onderwijs van de gemeente Wijdemeren. Hij realiseerde zich dan ook terdege dat hij het sluitstuk vormde van een zeer lang en moeizaam traject, reeds jaren geleden gestart in de gemeente 's-Graveland. "Maar zo gaat dat nu eenmaal in de politiek en ik ben er trots op, dat ik het project nu over de finish mag trekken". 

Bepaald onbekend met de problemen was hij overigens niet. De planontwikkeling heeft hij als wethouder van Wijdemeren natuurlijk van dichtbij meegemaakt, maar vooral de bezoeken aan de Antoniusschool hebben hem met de neus op de feiten gedrukt. De kwaliteit van de huisvesting deed hem werkelijk grúwelen.

"Maar gelukkig zijn alle partijen eruit gekomen" zo besloot hij en eindigde even prozaïsch als hij was begonnen: "Men ondergaat de toekomst niet, men maakt hem. En daar zijn wij mee bezig".

Petra van Schaik, Mgr PR/Marketing 
Heilijgers Projectontwikkeling.
Douwe Heins, Directeur van o.a.
de St. Antoniusschool in Kortenhoef.

Marga de Haas, voorzitster van het schoolbestuur van de St. Antoniusschool, opende al even prozaïsch: "Antonius, mijn beste vrind, help dat ik mijn spullen vind". Ze vond het een eenvoudige spreuk: "Wij zijn ook maar een basisschool". Ze sprak over volharden en vertrouwen, over lange en moeilijke procedures, over (het ontbreken van) centjes en over haar dochter, waarvan ze gedacht had dat die ooit nog eens naar een nieuwe school zou gaan. Dat gebeurde wel, maar het werd niet de nieuwe St. Antoniusschool, maar het voortgezet onderwijs. 

Heel veel belangstelling Napraten op de bouwplaats. Het bouwplan La Traviata.

Daarna begaf iedereen zich naar de naastgelegen bouwplaats waar wethouder Nagel onder luid gejuich van de vele belangstellenden 'Zuidsingel fase 7' aftrapte door de eerste paal in de grond te slaan. Hoewel, eerste? Er waren er reeds zes geslagen... 

Gedeelde vreugd 
is dubbele vreugd.
Eerste bewoners 
van de appartementen.
Het restaurant van Sporthal 
De Fuik was afgeladen vol

Na afloop kon er onder het genot van een drankje en een hapje nog wat worden nagepraat in Sporthal De Fuik. Ook werd er door Frank Lambert -directeur Heilijgers Projectontwikkeling- een aantal herrinneringspresentjes uitgereikt aan de meest betrokkenen, zoals Jan van de Flier van Beldijk Beheer, Bert Nagel en Marga de Haas.

Petra van Schaik (wat een schitterend ensemble!) reikt 
Frank Lambert de herinneringspresentjes aan.
Het niet te missen herkenningsbeeld van 
Sporthal De Fuik aan de Zuidsingel in Kortenhoef..
Marga de Haas is 
zeer verguld met de herinnering die ze van Frank Lambert heeft ontvangen.

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Half bewolkt, 20 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...