Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Dode Eind: college ga door

Wijdemeren, 31 oktober 2003. In de raad van vanavond werd de kwestie "Krakeelakker"en "Dode Eind Kortenhoef" behandeld. Weliswaar werden er af en toe harde noten gekraakt, maar het college, noch haar leden (de wethouders Co de Kloet en Wim Neef) kwamen ook maar enig moment in de gevarenzone.

De raad sprak haar steun uit voor de oplossingen die het college voorstelt. Het college liep geen krasje op haar blazoen op, ondanks kritische vragen van alle partijen. Wethouder Co de Kloet, indertijd in het college van 's-Graveland verantwoordelijk voor de besluiten rond het Dode Eind, verweerde zich met verve tegen aanvallen en lastige vragen van de raad.

De VVD, bij monde van Els van Hall, deed een manmoedige poging om het het college lastig te maken, maar raakte verstrikt in stellingen over integriteit, openheid van bestuur en gerommel gedurende de laatste twee maanden, waardoor het betoog aan kracht verloor.

Het CDA en de PvdA stelden zich vierkant op achter het college. Gert Zagt van DBL stelde Co de Kloet enkele indringende vragen, waarop deze na wat duwen en trekken toch een bevredigend antwoord gaf.

Nelleke Schenkkan (GL) was vrij kritisch over de gang van zaken in het verleden. Toen zij er door Co de Kloet op gewezen werd dat zij ook toen in de raad zat en "nooit haar mond opendeed", betoogde zij dat zij het indertijd moest doen met informatie van het toenmalige college en daar volledig op blind voer.

Felix Flameling verdeelde zijn kritiek en mededogen over alle partijen in het conflict. Alleen toen hij de verkoop van het parkeerterrein aan De Krakeelakker aan de orde stelde (die niet aan de raad gemeld was) reageerde wethouder Co de Kloet als door een wesp gestoken.

Op vragen aan Co de Kloet of zijn minderheidsstandpunt een loyale medewerking aan de voorstellen van het college in de weg zou staan, ontkende deze dat in alle toonaarden.

De conclusie is dat het college ruime steun van de raad heeft voor de plannen. Er blijft een dreiging bestaan als er geen compromis bereikt wordt met de aanwonenden. In dat geval treedt de uitspraak van de Raad van State in werking, die betekent dat er geen enkel woonschip aan het Dode eind mag liggen met alle nu nog onvoorspelbare enorme financiële gevolgen voor alle betrokken, inclusief de gemeente Wijdemeren.

Om half twaalf  werd dit deel 1 van de raadsvergadering verdaagd tot maandagavond.

Morgen een gedetailleerd verslag van de raad.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...