Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Zoeken in 1996-1999

Wijdemeren, 30 oktober 2003. Nu ook zoeken in het archief in de periode 1996 tot en met 1999. De archieven van de afdeling D66 's-Graveland uit die periode zijn toegevoegd aan het archief van de Wijdemeerse Webkrant en te doorzoeken.

Vanwege de verplaatsing van dat archief zijn er hier en daar enkele links die niet meer werken. De politieke informatie in het D66 archief is uiteraard gekleurd, maar geeft wel een goed beeld van wat er zich in die jaren afspeelde. Er staan ook hele andere onderwerpen in dat archief die vooral voor de 's-Gravelanders heel leuk zijn.

Enkele voorbeelden van wat in dat archief te vinden is:

Bijvoorbeeld een greep uit de pagina 1996 t/m 1998:

  • Vandaag, 28 december 1996, was het schitterend weer. De zon scheen en er werd volop geschaatst. Aanstaande maandag zal in Ankeveen het Nederlands Kampioenschap op natuurijs verreden worden. Daaf Pos word een landelijke beroemdheid via radio, tv, kranten en internet.
  • Kortenhoef weer in het duister. Op donderdagavond 6 februari 1997 even na 10 uur ging het licht weer uit. De stroomstoring duurde voor sommige delen van het dorp tot half twee 's nachts. Tel het effect van deze storing bij dat van die in december en 1997 wordt een zeer vruchtbaar jaar.
  • Op 21 maart 1997 vond er een klein feestje plaats. Burgemeester Kozijn verblijd onze gemeente met het feit dat hij tien jaar Burgemeester van 's Graveland is. Een etentje voor de leden van de Raad met aanhang, een aubade door de Vriendschapskring. Het vond allemaal plaats in de Nieuwe Zuwe. En Kozijn, hij glom...
  • Gisteren, 12 september 1997, was het zover. Na maanden opende de nieuwe Dobber haar poorten. Eindelijk weer de faciliteiten van een dorpshuis voor de hele gemeenschap. Het was letterlijk een denderende opening. Met veel en hard slagwerk. Daarna volgden er toespraken van Burgemeester Kozijn, de projectontwikkelaar en Menno van den Brand, voorzitter van de Dobber. Hij demonstreerde mij de uitschuifbare tribune en de geluidsinstallatie, onderwerpen waar de politiek veel over heeft gediscussiëerd. Belangrijk is dat de verhouding tussen de Gemeente en de Dobber zakelijker is geworden. De Gemeente geeft geen subsidie meer, maar betaalt de kapitaalslasten van het gebouw. Daarmee is de toekomst van de Dobber ook bij herindelingen veiliggesteld. Op de schouders van het Dobber bestuur rust de taak om de Dobber goed te exploiteren om rond te kunnen komen.
    In de krant konden we lezen dat de Dobber ook fax en email heeft. Zodra we het weten zullen we u het emailadres van de Dobber geven.
  • Het kan verkeren. Een week geleden was Algemeen Belang, de Ankeveense partij van Wim Reijmerink op sterven na dood. Wim wilde niet meer in de Raad en opvolgers waren er niet. Wim vertelde dat ze AB gingen opheffen die avond. Huis aan huis verspreidde Wim een oproep om bij elkaar te komen. Zeven mensen gaven daar gehoor aan en gingen nadenken of ze Wim wilden helpen. En vandaag? Vandaag op 19 januari 1998 heeft Algemeen Belang een lijst van zeventien mensen waarmee ze de verkiezingen in gaan. Daaronder een mevrouw die Wim na een jaar gaat opvolgen. Uit de as herrezen dus. Het maakt de verkiezingen wel spannender. Nu kijken of ze Wim in Ankeveen vergeven hebben dat hij volstrekt tegen de hele achterban in voor telematica stemde. Toen werd hem dat niet in dank afgenomen in het dorp.

    (Die mevrouw, weten wij nu, was Nelleke Schenkkan die via AB overstapte naar GL en nu in de raad zit. red.)

Als u gaat zoeken in het archief kan het even duren voor u het antwoord krijgt. De server moet namelijk bijna 4000 pagina's woord voor woord doorploegen om u te bedienen. Een beetje geduld... Bovendien, de server staat alleen aan van 9.00 's ochtends tot circa 24.00 's avonds. Het bezoek is vrij incidenteel, dus is het niet zinvol om de server 's nachts aan te laten staan.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...